İsveç Sivil Yükümlülükler Ajansı'nın yaptığı uyarı son derece dikkate alınması gereken bir durum.
Online alışveriş yapacaklar dikkat!
İnternet üzerinden alışveriş yapacak olan binlerce alıcının yanlışlıkla tüketii elektronik zinciri Elgigaten veya online alışveriş konusunda gelen Hut raporları bir e-posta aracılığı ile gerçekmiş gibi yollanıyor.

Bu maili açan yandı!
Uzmanlara göre online alışveriş sitelerinden yapılan alışveriş sonrasında korsanlar bilgisayara rastgele gönderdiği mesajlar kişilere ulaşıyor ve kişiler maili açtığında bir numaralı kurban haline geliyor. 

Bu virüs hemen kişinin listesinde bulunan diğer arkadaşlarına iletiliyor böylelikle virüs hızlıca yayılıyor.

Kurulan tuzaklar genelde resmi kurumlardan gelmiş gibi kendini gösteren başlıklar içeriyor. Kullanıcıların bu konuda dikkatli olması çağrısında bulunan uzmanlar, gelen maillerin kaynaklarını tam olarak anlamadan açmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Romab IT güvenlik uzman Robert Malmgren'e göre, teknoloji genel olarak insanların psikolojilerine dayalı geliştiriliyor ve bu nedenle virüs kişilerin psikoloji tarafını etkilemek üzere konumlandırılmış. Geçmişte yaygın olan tipik "Nijerya mektupları", sahte tahsilat ve harflerle oynayarak sahtecilik yapmak gibi bir şey. Ancak bilgisayar kullanıcılarının gerçekten dikkatli olmasında yarar olduğunu belirten teknoloji uzmanı, kurban olmamak için dikkat gerekiyor yorumunda bulundu.

Banka bilgilerinizi vermeyin!
İnternet dolanrıcılığın ve virüslerin ana amaçları arasında insanları dolandırmak bulunmaktadır. Bu nedenle alışveriş yaparken sitelerin güvenlik sertifikalı ve güvenilir olup olmadıklarını bilmek gerekiyor. Gelen mailleri açmadan önce, ya da sunulan bedava şeylere dikkat edin. Çünkü kimse tanımadığı insanlara bedava birşey verecek kadar cömert değildir. Bu tuzaklara dikkat edilmesi gerekği uyarısında bulunan uzmanlar yeni virüsün çok hızla yayıldığının altını çizdi.

Yeni çıkan virüs ile ilgili teknik araştırmalar da devam ediyor.
Editör: İsveç Gündemi