BMW, en büyük SUV modeli X7'nin son rötuşlarını yapıyor ve casus fotoğrafçılarımız da testler sırasında aracın yanında olmayı başarıyor. Alman üretici, bu modelinin üretimini kimseden gizlemiyor. Hatta aracın ön üretiminin başladığını, üretim sahasında çektiği fotoğraflarla bizlerle paylaşıyor. Yine de bu ön üretim araçlarla seri üretim seçenekler arasında ufak tefek farklar olabilir. Bu nedenle son ürünü merakla bekliyoruz.
Aracın casus fotoğraflarına dönecek olursak, pek de sürpriz olmayan bir şekilde İsveç'te çekilen fotoğraflar modelin kış testlerini bizlere yansıtıyor. Giderek incelen kamuflaj sayesinde aracın detaylarını da görmek kolaylaşıyor. Örtünün iyi yaptığı bir şeyse aracın boyutlarını gizlemek. Özellikle de ön panjur kısmında. Geriye kalan yererdeyse Münih merkezli firmanın tasarım anlamında çok risk almaktan kaçındığı söylenebilir.

2017 yılının sonunda, Bimmer.Work sitesinden birisi, ön üretim X7 modellerinden bir tanesinden VIN alarak dekoderinden araç özelliklerini öğrenmişti. Şayet alınan bilgi doğruysa motor seçeneklerinden bir tanesinin çift turbo beslemeye sahip, 4.4 litre hacimli V8 olduğunu biliyoruz. 462 beygir güç üretebilen bu ünite, X7 xDrive50i isimli seçeneğe ait. Dört tekerlekten çekişli araçta 22 inç çaplı jantlar, arazi paketi, M Sport diferansiyel ve beş bölgeli klima gibi opsiyonlar yer alıyor.

Ayrıca araçta başka motor seçeneklerinin de bulunacağını söyleyebiliriz. Hatta söylentilere bakılırsa giriş modelinde 325 beygir güç üretebilen ve 50 km elektrikli menzile sahip bir hibrit güç ünitesi kullanılacak. İçten yanmalı motor, bu durumda turbo beslemeye sahip ve 2 litre hacimli.

BMW'nin planları, araçları yıl boyunca test edeip 2018 yılının sonlarına doğru seri üretim modelleri tanıtmak.

Kaynak: Automedia       

Editör: İsveç Gündemi