AB ülkelerindeki bilgisayar ve internet kullanıcılarına yönelik korsan (hacker) saldırılar dudak uçuklatan cinsten. 2015 yılının ilk çeyreğinde 2014 yılının tümünden daha fazla saldırı gerçekleşti ve milyonlarca insanın bilgisayarı ele geçirildikten sonra şantaj ve tehdit yolu ile milyonlarca EURO para çalındı.
Bu saldırı metodunu yıllardır kullanan internet korsanları sürekli yöntem değiştirerek, kişinin bilgisayarını ele geçirdikten sonra ekrana genelde ülke polisi ya da interpol polisi gibi polis logosu ile mesaj atıyor ve ekranı komple elegeçiriyor. 

Payball ve benzeri ödeme seçenekleri ile bilgisayar kullanıcısına yasak sitelere girişten dolayı kesilen cezayı ödemesi aksi halde cezanın artacağı ya da hapis cezasına dönüştürüleceği oyunu ile milyonlarca insandan para alınıyor. 

Bilşim Teknolojileri ile ilgili suç çetelerinin yaptıkları yöntemler sadece bununla da sınırlı kalmıyor.

Çıkan yeni bir virüs ile direk bilgisayarın ana diskini (HD) hedef alan bu yeni saldırı türü artık çok daha korkutucu boyutta. Girilen bazı internet siteleri üzerinden bilgisayara sızan internet korsanları bilgisayara yerleştirdikleri kötü amaçlı yazılım ile bilgisayarın tüm hakimiyetini ele aldığı gibi istediklerinde bilgisayarın harddiskini yakabiliyorlar.

Avrupa korsan yazılımlarla mücadele kapsamında yeni saldırı yöntemlerine karşı önlem almak için çabalarken öte yandan da vatandaşları bilgilendirme duyuruları yapıyor.
Editör: İsveç Gündemi