Yahoo sermayeli Flurry tarafından yapılan yeni bir araştırma, Avrupa genelindeki akıllı telefon alışkanlıklarındaki farklılıkları ortaya koyuyor. Araştırma şirketi analiz ettiği verileri Avrupa'nın en yüksek nüfusa sahip ilk 10 ülkesine odaklanarak, 725 binin üzerinde uygulama ve 564 milyon mobil cihazı izleyerek topladığını belirtiyor.

Rapor, İsveç'in yüzde 150 oranla Avrupa'nın en yüksek akıllı cihaz penetrasyonunu sahip ülkesi olduğunu gösteriyor. Bu da İsveç'te yaşayan her erkek, kadın ve çocuğun ortalama 1.5 akıllı cihaza (telefon, tablet, phablet) sahip olduğu anlamına geliyor.

Akıllı cihaz penetrasyonu sıralamasında yüzde 136 ile Hollanda ikinci sırada yer alırken, bu iki ülkeyi yüzde 130 oranla İngiltere takip ediyor. En düşük orana sahip ülkelerden biri olan İtalya'da ise akıllı cihaz sayısı nüfusun üçte ikisine (yüzde 66) denk geliyor.

Daha büyük ekran boyutlarına gelince, İspanyolların cebe sığacak kadar küçük ancak okuma ve diğer eğlenceli aktiviteler için yeterince büyük cihazlara ilgi gösterdiği görülüyor. İspanya yüzde 40'a yaklaşan kullanım oranıyla Avrupa'da phablet trendinde en ön sırada yer alıyor.

Araştırmaya göre İngiliz ve Fransızlar mobil cihazlarıyla geçirdikleri zamanın yüzde 40'ını sosyal ve mesajlaşma uygulamalarına ayırıyorlar. Batılı milletler arasında en düşük penetrasyona sahip İtalyanlar ise bu tür uygulamalarda daha az zaman harcıyor.

Almanlar, İspanyollar ve İtalyanlar, bu zamanının neredeyse üçte birini oyun uygulamalarıyla geçiriyorlar.

CHİPONLİNE

Editör: İsveç Gündemi