Neredeyse herkesin elinde olan akıllı telefonlarda en yaygın kullanılan iOS ve Android işletim sistemlerini tehdit eden bir sürü sahte uygulamanın yer edinmesi, mobil cihazlarda tehdit unsurunu taşıyan bir öğe ön plana çıkıyor. Sorunların en büyüğü de akıllı telefonların Freak saldırılarına açık bir durumda olması olarak gösteriliyor.

Mobil Uygulamalarda Güvenlik Sorunu Kullanıcıların canını sıkıyor

Bir çok şifreli uygulamanın tehlikeli ellere geçmesi konusunda araştırma yapan FireEye, yamasız olan tüm uygulamaları tespit etmek için bir çalışmada bulundu. Bu tür çalışma sonrasında ortaya çıkan veriler halen bir çok akıllı telefon uygulamasının zararlı nitelikleri içerisinde barındırdığını belirtti.

Temel sorun olarak da akıllı telefon uygulamalarının güvenlik açısından bir durum teşkil etmesine sebep olan ana konunun güvenlik yamasının üretici şirket tarafından üretilmemesi olarak gösterildi. Alışveriş, finans, işletme, bilgisayar güvenliği ve ilaç kategorilerinde olduğunu belirterek, ancak tam tanımlanamayan uygulamaların da olduğu açıklandı.

FireEye yaptığı açıklamada, Freak adı altında bilinen uygulamaların mobil cihazlarda ciddi bir soruna yol açtığı doğrulandı. Uygulamayı üreten firmalardan bu sorunları ortadan kaldırması için gerekli çalışmaların talep edildiği de söylendi.

Hergün çıkan yeni uygulamalar ve geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden yazılımlar içinde sahte uygulamaları engellemenin çok mümkün olmadığı belirtiliyor. Kullanıcıların uygulamaları indirmeden önce dikkatli olması gerektiğini, sahte uygulamalara karşı en iyi güvenliğin kullanıcının gerçekten ne kullanmak istediğini bilmesi olduğu söylendi
Editör: İsveç Gündemi