Çoğumuz, günümüzü akıllı telefonlarımızla meşgul olarak geçiriyoruz. Ama bu yakında değişebilir; akıllı telefonların nesli tükenebilir. Dünyanın önde gelen iletişim teknolojisi şirketlerinden Ericsson'un hazırladığı bir rapor, önümüzdeki beş yılda akıllı telefonların neslinin tükeneceğini ileri sürüyor.


RAPOR 100 BİN İNSANLA KONUŞARAK HAZIRLANDI

İsveç'te ve 39 ülkede 100 binin üzerinde insanla konuşularak hazırlanan rapora göre çok sayıda insan akıllı telefonların devrinin artık "bittiği" kanısında. Görüşülen insanlar, bir ekrana ihtiyaç duyulmadan "yapay zekaya" sahip asistanlarla konuşacağımızı düşünüyor.

GİYİLEBİLİR ALETLER AKILLI TELEFONLARIN YERİNİ ALACAK

Çoğu teknoloji uzmanı, Apple Watch gibi giyilebilir küçük aletlerin yavaş yavaş akıllı telefonların yerini alacağını tahmin ediyor. Birkaç uzmansa bu değişimin hızlı olacağı düşüncesinde.

Ericsson'un Tüketici Laboratuvarı'ndan Rebecka Cedering Ångström, "Elde bir akıllı telefon pratik değil. Hiç pratik değil. Mesela yemek yapan ya da araba kullanan birini düşünelim. Akıllı telefonların pek de kullanışlı olmadığı pek çok yer var. Dolayısıyla insanların yarısı önümüzdeki beş yılda akıllı telefonların tarih olacağı kanaatinde." diyor.


Editör: İsveç Gündemi