2019 model yılı Volvo S60 için söylenecek en net şey: markanın dizelle vedalaşmasını simgelediği. Yeni S60 benzinli motor ve Hybrit motor seçeneği sunacak ama dizel S60 olmayacak.

Benzinli Volvo S60 ya da hybrit Volvo S60 seçeneklerinden birini seçen kullanıcılar, otomobilde tasarım anlamında da değişen detaylarla karşılaşacak. Mesela yeni S60’ın arka kısmı tamamen S90’dan alınacak. Bildiğimiz, alıştığımız Volvo S60 tasarımında kapı yapısı ve “C” şeklindeki sütun yapısı ise özgün birer detay olarak sabit kalacak.

Volvo’da Dizel Devri 2019 İtibariyle Bitiyor!
Volvo’nun güncel modellerinde S60 dışında dizel seçenek yoktu. Dizel Volvo almak isteyenlerin tercihi de S60 modelinden yana oluyordu. Ancak 2019 yılı itibariyle artık S 60 modelinin de dizel seçeneği olmayacak.

Dizel’n gelmişi Geçmişi

Dizel motorlu araçlar, bugünün hbrit teknolojisi sayılmazsa en yeni motor seçeneği aslında. Bildiğiniz üzere Dünya otomotiv endüstrisi tarihinde ilk üretilen otomobiller buharla çalışıyordu. Sonra elektrikli motor, sonra içten yanmalı sistem yani benzinli motor ve sonra da dizel motor keşfedildi. Yakıt konusunda hem performans hem de ekonomik kullanım özelinde arayış hep devam etti ve ediyor da. 1980’lerde başlayan dizel sevdası ise çevreye verdiği zarar sebebiyle sevilmemeye, istenmemeye başladı.

(arabam)

Editör: İsveç Gündemi