Zlatan Ibrahimovic, futbol yaşamı ve özel hayatıyla ilgili açıklamalar yaptı. "Her sabah kalktığımda her yerimde ağrı var. Bu kolay değil" diyen Zlatan Ibrahimovic, "Ancak hedeflerim ve adrenalinim var. İyi bir şey için geldiğimi biliyorum. Kendimi zirvede tutmak için çalışma ihtiyacı duyduğum bir yerdeyim" dedi. 

Zlatan Ibrahimovic: Havlamayan köpeğe saldırmazsın  - 2. Foto

40 yaşına karşın üst düzey bir mücadele vermekten çekinmeyen tecrübeli golcü, "Yapabildiğim sürece devam edeceğim. Bir kaç yıl sonra sizinle oturup, 'Devam edebilirdim; çünkü iyi hissediyordum' diye pişmanlık yaşamak istemiyorum. Tamamen bitmesi ve 'Daha fazla yapamıyorum' demek daha doğru. Şu anda oynayabiliyorum ve devam ediyorum" ifadelerini kullandı.

Zlatan Ibrahimovic: Havlamayan köpeğe saldırmazsın  - 3. Foto

Cumartesi günü oynanan maçta Zlatan İbrahimoavic 2 gol atıp üçüncü golün de asistini yapmasına karşın, Fiorentina maçtan 4-3 galip ayrıldı. Milano temsilcisi averajla Napoli'nin ardından lig ikinciliğinde bulunuyor.

Zlatan Ibrahimovic: Havlamayan köpeğe saldırmazsın  - 4. Foto

Aralık 2019'da Milan'a ikinci kez dönen Zlatan Ibrahimovic, yeni nesile de tavsiyelerde bulundu. "Acı çekmekle ilgili problemim yok" diyen Zlatan Ibrahimovic, "Acı benim için kahvaltı gibi. Ancak insanlar ıstırabı anlamıyorlar. Yeni nesil bir şey elde etmek için çok az çaba gösteriyor. Bizim nesil biraz şey için çok şey yapmak zorundaydı. Eski nesilden gurur duyuyorum" açıklamasını yaptı.

Zlatan Ibrahimovic: Havlamayan köpeğe saldırmazsın  - 5. Foto

Boşnak asıllı bir göçmenin oğlu olarak İsveç'teki zorlu geçmişiyle ve hayat felsefesiyle ilgili olarak ise golcü oyuncu şöyle konuştu, "Gettodan geldiğim için iyi olduğumu yada oradan geldiğim için benim için üzülmeniz gerektiğini söylemek için burada değilim. Elinden gelenin en iyisini yapıyorsun ve bu da sana bağlı. 

Zlatan Ibrahimovic: Havlamayan köpeğe saldırmazsın  - 6. Foto

Hayat iniş ve çıkışlarla dolu. Eğer her şey mükemmel olsaydı, konuşacak bir şeyimiz olmazdı. Hala hatalar yapıyoruz. Hiçkimse mükemmel değil. Digital platformlarda 20 tane filtre koyuyorsunuz ve harika görünüyorsunuz. Ancak gerçekte size baktığımda mükemmel olmadığınızı görüyorum. Herkes gibi normal görünüyorsunuz. İnsanlar mükümmel olduğunu söylerler. Ben de, "Kendim olduğumda mükümmelim diyorum. Bu hatalar yapmayacağım anlamına gelmez. Ancak onlardan öğreniyorum."

Zlatan Ibrahimovic: Havlamayan köpeğe saldırmazsın  - 7. Foto

Dünya Kupası Elemeleri'nde İspanya'nın İsveç'i 1-0 yendiği maçta, Chelsea'li Cesar Azpilicueta'ya yaptığı sert hareketten dolayı pişmanlık duymadığını söyleyen Ibrahimovic, "Azpilicueta'ya omuz attım. Bunu söylemekten dolayı utanmıyorum; çünkü takım arkadaşıma aptalca bir şey yaptı. Benim yaptığım da aptalcaydı; fakat onun anlaması için yine o hareketi yaparım. Takım arkadraşıma karşı hata yaptı. Buna bana yapacak yüreğin yok. Bana yaparsan sana ne yapacağımı gösteririm demek istedim" diye konuştu.

Zlatan Ibrahimovic: Havlamayan köpeğe saldırmazsın  - 8. Foto

Dünya Kupası finallerine katılmayı garantileyen İspanya'nın önde gelen isimlerinden Azpilicueta için, "Maç sonrası sana bir şey dedi mi?" sorusana da Zlatan Ibrahimovic, "Ne diyebilir. Bana değil, hiç bir şey yapmayacak takım arkadaşıma dedi. Çünkü çok iyi birisi. Benim yapmam doğru değildi; ancak yine o hareketi yapardım. Bunu söylemekten de utanmıyorum" yanıtını verdi.

Zlatan Ibrahimovic: Havlamayan köpeğe saldırmazsın  - 9. Foto

İsviç'in Mart ayında oynayacağı ilk play-off maçında forma giyemeyecek olan Zlatan Ibrahimovic, "Bu play-off'larda oynamakla ilgili değil. Bu sahada yatan birisiyle alay edilmeyeceğini anlamakla ilgili. Havlamayan köpeğe saldırmazsın. Bir şey yapan birisine bir saldırıydı." dedi.

Zlatan Ibrahimovic: Havlamayan köpeğe saldırmazsın  - 10. Foto

Takımın efsane isimlerinden Paolo Maldini, 1984-2009 yılları arasında Milan forması giyerken; Zlatan Ibrahimovic, onun oğlu Daniel'le birlikte mücadele ediyor. Sürekliliğini gösteren bu örnekle ilgili olarak Zlatan, "Birisi Bay iyi çocuk. Diğeri ise sizi öldürmek isterse öldürür. Aynı olmadıkları için mutluyum; çünkü bir çocuğun babasıyla kıyaslanması kolay değil. Dainel'e her gün yardım ediyoruz. Çok büyük yetenek ve ona 'Sadece oyununu oyna, savaş, daha sonra kendi yolunu çizeceksin' diyorum. Mutluyum. Daha önce babasıyla şimdi de oğluyla oynuyorum." ifadelerini kullandı.

Zlatan Ibrahimovic: Havlamayan köpeğe saldırmazsın  - 11. Foto

Milan'ın kendisini genç gösterdiğini söyleyen Zlatan Ibrahimovic, "Benjamin Button etkisine sahip. Şuan beyaz olan saçlarım altı ay sonra siyah olacak, inanın bana" dedi.

Zlatan Ibrahimovic: Havlamayan köpeğe saldırmazsın  - 12. Foto

Sporun insanları birleştirdiğini, politikanın böldüğünü vurgulayan Zlatan Ibrahimovic, Irkçılıktan konuşacaksak, o başka bir şey. Katılmadığım bir konu. Politika yapmıyorum. Yapsaydım, şimdi başkan olurdum" dedi.

Zlatan Ibrahimovic: Havlamayan köpeğe saldırmazsın  - 13. Foto

Editör: İsveç Gündemi