Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nden çarşamba günü yapılan açıklamada, Avrupa Süper Ligi'nin kurucularından olan üç kulüp hakkında UEFA yönetmeliklerinin ihlaline ilişkin soruşturma yürütmek üzere disiplin müfettişleri atandığını duyuruldu.

Açıklamada, soruşturmada elde edilecek bilgilerin önümüzdeki süreçte kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.

İngiltere'nin Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham, İtalya'nın Milan, Inter ve Juventus, İspanya'nın Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüpleri, 19 Nisan gecesi yaptıkları ortak açıklamayla Avrupa Süper Ligi'ni kurma kararı aldıklarını duyurmuştu.

UEFA, FIFA, ülke federasyonları ve taraftarların yoğun tepkisinin ardından Real Madrid, Barcelona ve Juventus haricindeki kulüpler girişimden çekildiklerini açıklamıştı.

Söz konusu 9 kulüp, UEFA'nın maddi yaptırım ve disiplin cezalarını kabul ederek UEFA'nın kulüp turnuvalarına bağlılıklarını teyit eden bir mutabakat imzalamıştı.

Real Madrid, Barcelona ve Juventus kulüpleri 8 Mayıs'ta yayımladıkları ortak bildiride, Avrupa Süper Ligi oluşumundan vazgeçmediklerini duyurarak anlaşmaya "Kurucu kulüpler yapıcı diyalog yoluyla mevcut futbol ekosisteminde çıkış yolu arama haklarından vazgeçtiler. Bu hukuka aykırı bir durum ve kabul edilemez." ifadeleriyle tepki göstermişti.

Editör: İsveç Gündemi