Turnuvaya play-off turundan katılan Demir Grup Sivasspor ise konuk olduğu İsveç'in Malmö takımına 3-1 mağlup oldu.

Sonuçlar şöyle:

HJK Helsinki (Finlandiya) - Silkeborg (Danimarka): 1-0

Ferencvaros (Macaristan) - Shamrock Rovers (İrlanda Cumhuriyeti): 4-0

Zürih (İsviçre) - Hearts (İskoçya): 2-1

Malmö (İsveç) - Demir Grup Sivasspor: 3-1

Apollon (Kıbrıs Rum Kesimi) - Olympiakos (Yunanistan): 1-1

Pyunik (Ermenistan) - Sheriff (Moldova): 0-0

Ludogorets (Bulgaristan) - Zalgiris (Litvanya): 1-0

Dnipro (Ukrayna) - AEK Larnaca (Kıbrıs Rum Kesimi): 1-2

KAA Gent (Belçika) - Omonoia (Kıbrıs Rum Kesimi): 0-2

Austria Wien (Avusturya) - Fenerbahçe (Türkiye): 0-2

Fenerbahçe, İstanbul'a avantajlı döndü

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda Avusturya'nın Austria Wien ekibini 2-0 yenen Fenerbahçe, tur yolunda avantajlı bir skor elde etti.

Viola Park'ta oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe, 8. dakikada Joshua King'in golüyle öne geçti. İlk yarıda rakibine oranla üstün bir performans gösteren sarı-lacivertli ekip, pozisyon bulmakta ise zorlandı ve soyunma odasına 1-0 üstün girdi.

Müsabakanın ikinci yarısında Fenerbahçe rakip yarı sahada görünse de pozisyon üretmekte zorlandı. 83. dakikada 10 kişi kalan rakibi karşısında Serdar Dursun'un 89. dakikada golüyle farkı 2'ye çıkaran sarı-lacivertliler, bu skorla sahadan galip ayrıldı.

Mücadelenin rövanşı 25 Ağustos Perşembe günü Ülker Stadı'nda yapılacak.

İlk Yarı

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Austria Wien ile Fenerbahçe arasındaki mücadelenin ilk yarısı sarı-lacivertlilerin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

8. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Hızlı gelişen atakta Rossi'nin savunma arkası pasına hareketlenen King, ceza sahası sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Norveçli oyuncunun, uzak direğe yerden plasesinde top ağlarla buluştu: 0-1.

26. dakikada sağdan Ferdi Kadıoğlu'nun ortasına altı pas önünde iyi yükselen İsmail Yüksek'in kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

32. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazda kazanılan serbest vuruşta Fitz'in direkt kaleye şutunda kaleci Altay meşin yuvarlağı kontrol etti.

35. dakikada Braunöder'in sağdan etkili ortasında penaltı noktası civarında iyi yükselen Tabakovic'in müsait durumda kafa vuruşunda top yan direk dibinden auta gitti.

41. dakikada İsmail Yüksek, orta sahada kazandığı topu yay çizgisine kadar sürdü. İsmail, meşin yuvarlağı ceza sahası içinde sağ çaprazda bulunan Serdar Dursun'a aktardı. Bu oyuncunun hafif çaprazda kaleciyle karşı karşıya durumda vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

İlk yarı, Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci Yarı

89. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Ceza sahası içinde rakibin uzaklaştıramadığı topla buluşan Rossi'nin şutunda top savunmaya çarparak altı pas önünde Serdar Dursun'un önünde kaldı. Bu oyuncunun, karşı karşıya şutunda top filelerle buluştu: 0-2.

Karşılaşmanın ikinci yarısında başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçe müsabakayı 2-0 galibiyetle tamamladı.

King, form tuttu

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Joshua King, performansıyla dikkati çekti.

Sarı-lacivertli takıma katılmasının ardından ilk maçlarında bekleneni veremeyen tecrübeli hücumcu, son 2 maçta skora yaptığı katkıyla ön plana çıktı.

Süper Lig'de Fenerbahçe'nin son oynadığı karşılaşmada gol ve gol pası yapan 30 yaşındaki oyuncu, Austria Wien karşısında da 8. dakikada takımını öne geçiren golü kaydetti.

Avrupa Ligi'ndeki 100. gol

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde 100. golünü Austria Wien'e karşı kaydetti.

Karşılaşma öncesinde söz konusu ligde 72 maça çıkan sarı-lacivertliler, rakip fileleri 99 kez havalandırmıştı.

Fenerbahçe'nin, UEFA Avrupa Ligi'ndeki 100. golü, yeni transferi Joshua King'den geldi.

Altay'a yabancı madde atıldı

Fenerbahçe'nin kalecisi Altay Bayındır'a, rakip takım taraftarları tarafından bir cisim isabet etti.

Maçın 44. dakikasında top toplayıcının Altay'a top vermemesi sonucunda tecrübeli kaleci durumu hakeme bildirdi.

Bunun üzerine kale arkasında bulunan Austria Wien taraftarlarının, tribünden sahaya attığı yabancı madde kaleci Altay'a geldi.

Bir süre yerde kalan Altay, tedavisinin ardından oyuna devam etti.

Lemos tamamlayamadı

Fenerbahçe'nin savunma oyuncusu Mauricio Lemos, Austria Wien maçını tamamlayamadı.

İkinci yarının ortalarında bir pozisyonda hava topuna çıkarken sakatlık geçiren Lemos, 74. dakikada yerini Gustavo Henrique'ye bıraktı.

Sahaya taraftar girdi

Fenerbahçe ile Austria Wien arasındaki müsabakada 2 taraftar sahaya girdi.

Altay'a sarılan Fenerbahçeli 2 taraftar görevliler tarafından dışarı çıkarıldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jesus: "Gruplara kalmak için bir maçımız daha var. Hedefimiz gruplara kalmak"

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda Austria Wien'i 2-0 yenen Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jorge Jesus, rövanş maçı öncesi iyi bir sonuç aldıklarını ancak bunun turu garantilemediğini söyledi.

Viola Park Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Jesus, 2 ayaklı bir elemenin ilk maçını kazandıklarını belirtti.

Gruplara kalmak için bir maçın daha olduğunu hatırlatan deneyimli teknik adam, "Bugün buradan iyi bir sonuçla ayrılıyoruz. 2 ayaklı elemenin ilk maçını 2-0 kazandık ama bu skor hiçbir şeyi garanti etmiyor. Gruplara kalmak için bir maçımız daha var. Hedefimiz gruplara kalmak. 3 günde bir maç oynayan takımların fiziksel riskleri oluyor. Bir önceki maça göre 6-7 oyuncu değişikliğiyle oynadık, buna rağmen King fiziksel bir sıkıntı yaşadı. Başarı için risk almanız gerekir." diye konuştu.

King'in kas yorgunluğu sorunu yaşadığını anlatan Jesus, "King'de kas yorgunluğu oluştu. 3 gün önce lig maçında da oynamıştı. Onun özel yetenekleri, özellikleri var. Hızlı bir oyuncu. Bir önceki maçtan tam toparlayamamıştı, bu yüzden yorgun hissetti. Bugün Valencia oynamadı. Bir önceki maça göre bir forvetin Serdar Dursun ile beraber sahada olmasını istedim. 2 maçta da 11'de başlayan oyuncuların fiziksel sorunları oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Her maç üzerine koyarak devam ettiklerini aktaran Jesus, "Avrupa'da ve kendi liginde mücadele eden takımların her maç aynı takımla oynaması mümkün değil. Kafamda lig, Avrupa diye farklı 11 söz konusu değil. Her maç değişiklik yapmamız gerekiyor. Haftada bir maç yapıyor olsaydık kafamda ideal bir 11 olurdu ama şu an öyle bir durum yok." şeklinde görüş belirtti.

Jesus, bir gazetecinin transferde isimleri geçen Maximiliano Gomez ve Alexander Sörloth'a ilişkin soruya, "Şu anda Fenerbahçe'de olmayan oyuncular hakkında konuşmak istemiyorum. Belirttiğiniz isimler Fenerbahçe'ye yazılıyor ama ben bu konuda konuşmak istemiyorun. Elimdeki oyunculara güveniyorum. Belirtmiş olduğunuz isimler alınabilir." şeklinde yanıt verdi.

Tecrübeli çalıştırıcı, ofansif anlamda hala sistemlerinin oturmadığını ancak iyi savunma yaptıklarını sözlerine ekledi.

Austria Wien Teknik Direktörü Schmid: "Fenerbahçe'nin 2 gol üstün bir oyun oynadığını düşünmüyorum"

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında sahasında Fenerbahçe'ye 2-0 yenilen Austria Wien'in teknik direktörü Manfred Schmid, aldıkları skorun maçın hakkı olmadığını söyledi.

Viola Park Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Schmid, maça iyi başladıklarını ancak bir kontrayla gol yediklerini belirtti.

Golün ardından kendilerine geldiklerini vurgulayan Schmid, "İlk etapta maça iyi başladığımızı düşünüyorum. Kontra atak sonucunda bir gol yedik. Tabakovic'in kafa pozisyonu vardı, değerlendiremedik. Fenerbahçe'nin 2 gol üstün bir oyun oynadığını düşünmüyorum. 2 oyuncumuz sakatlandı. Gereksiz bir kırmızı kart gördük." diye konuştu.

Schmid, kolay bir ikinci gol ve kırmızı kart yediklerini dile getirerek, "Kendi işimizi kendimiz zorlaştırdık. Rövanş maçı çok zor geçecek. Oyuncularım kendilerinden emin oynadı. Sahada bizden 2 gömlek üstün bir Fenerbahçe görmedim. Fenerbahçe'nin kalitesi ortada. Yedek kulübesi bile çok güçlü. Kulübeden nokta hamleler yapabildiler. Kendimizi biraz da kendimiz yendik." diyerek sözlerini tamamladı.

Demir Grup Sivasspor deplasmanda Malmö'ye 3-1 mağlup oldu

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Demir Grup Sivasspor, deplasmanda İsveç temsilcisi Malmö'ye 3-1 mağlup oldu.

İlk Yarı
UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Demir Grup Sivasspor, deplasmanda İsveç temsilcisi Malmö karşısında ilk yarıyı 2-1 yenik kapattı.

18. dakikada Malmö öne geçti. Birmancevic'in pasını alan Zeidan'ın Demir Grup Sivasspor ceza sahası çizgisinin sağından vurduğu top gol oldu:1-0

23. dakika Demir Grup Sivasspor gole yaklaştı. Sol taraftan Malmö ceza sahasına etkili giren James'in vuruşunda top kaleci Dahlin'in ellerinde kaldı.

30. dakikada Demir Grup Sivasspor beraberliği sağladı. Sol kanatta topla buluşan Uğur çiftçinin ortasına kafa vuran James meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1

37. dakikada Malmö tekrar öne geçti. Demir Grup Sivassporlu Robin Yalçın, Malmölü Erdal Rakip'i düşürmesiyle kazanılan serbest atışı kullanan Christiansen'in topu sol taraftan filelerle buluştu: 2-1

42. dakikada Malmö tehlikeli geldi. Birmancevic'in pasıyla Demir Grup Sivasspor ceza sahası içinde topla buluşan Ceesay'in topuna Caner Osmanpaşa ayak koydu.

Karşılaşmanın ilk yarısı Malmö'nün 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci Yarı
53. dakikada Demir Grup Sivasspor gole yaklaştı. Sağ kanattan rakip ceza sahasına giren Gradel'in pasına dokunan Kerem Kesgin'in topunu kaleci Dahlin uzanarak kurtardı.

68. dakikada Malmö farkı 2'ye çıkardı. Moisander, Christiansen'in kullandığı köşe vuruşu sonrası Demir Grup Sivasspor'lu futbolcuların ayağından sekerek önüne düşen topu ağlara gönderdi: 3-1

73. dakikada Demir Grup Sivaspor golü kaçırdı. Gradel'in sağ kanattan verdiği pası önünde bulan Mua Njie'nin vuruşu az farkla auta çıktı.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Malmö maçı 3-1 kazandı.

Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay: "Sivas'taki maç buradaki gibi olmayacak. Çok farklı olacak. Kolay elenmeyeceğiz"

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında İsveç temsilcisi Malmö'ye deplasmanda 3-1 yenilen Demir Grup Sivasspor' un teknik direktörü Rıza Çalımbay, Sivas'ta oynanacak rövanş maçının daha farklı geçeceğini, turu geçen takımın kendileri olacağını söyledi.

Çalımbay, Yeni Malmö Stadı'nda karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında maça ilişkin açıklamalarda bulundu.

Malmö takımının taraftarıyla bütünleşerek üzerlerinde baskı oluşturduğunu belirten Çalımbay, "Bu baskıyı kaldırmamız gerekirdi. Maalesef kötü goller yedik. Özellikle maçın başlarında sıkıntılar yaşadık, sonra düzelmeye başladık, sonra güzel de bir gol bulduk. İkinci yarıya 2-1'lik skorla girdik. Telafi edilebilir bir skordu. 3. golden sonra iyi oynamaya başladık. Güzel de pozisyonlar yakaladık. Maalesef son vuruşları değerlendiremedik. Bugünkü müsabakayla maçın ilk yarısı bitti. İkinci yarısı da Türkiye'de oynanacak." ifadelerini kullandı.

Çalımbay, "Sivas'taki maç buradaki gibi olmayacak. Çok farklı olacak. Kolay elenmeyeceğiz. İkinci maç daha güzel geçecek. Eksiklerimiz var, yapacak transferlerimiz var. Maç daha bitmedi, İkinci yarısını Sivas'ta bambaşka bir şekilde göreceksiniz. Bütün gayretimizi göstereceğiz. Her türlü riske de gireceğiz.T uru geçen takım da biz olacağız." ifadelerini kullandı.

"Malmö ekibi hoş geldiniz demedi, başarı dilemedi"

Malmö teknik ekibinin kendilerini karşılama şeklinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Çalımbay, "Biz Türk vatandaşı, Türk futbolcusu, Türk teknik direktörü olarak gelen takım ne olursa olsun teknik direktörünün yanına gider kendisine başarılar dileriz. Burada maalesef Malmö teknik ekibi bize hoş geldiniz demedi ve başarı dilemediler. Onlar Sivas'a geldiğinde biz onlara hoş geldiniz diyeceğiz. Başarılar dileyeceğiz." diye konuştu.

Çalımbay, gazetecilerin "Malmö teknik ekibinin demediği konusunda ciddi misiniz?" sorusunu, "Kesinlikle. İki teknik direktörün yan yana gelip birbirine başarı dilemesi kadar güzel bir şey yok. Biz elenebiliriz, onlar elenebilir bu önemli değil. Böyle bir şey olmaması gerekiyordu. Biz Sivas'ta onları karşılayacağız. Ama ikinci maç çok farklı olacak. Benim takımın 90 dakikada 5-6 pozisyona girer." şeklinde cevapladı.

Malmö Teknik Direktörü Georgson: "Bu Malmö için tipik bir Avrupa gecesiydi"

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Demir grup Sivasspor'u 3-1 yenen İsveç temsilcisi Malmö'nün Teknik Direktörü Andreas Georgson, iyi bir maç oynadıklarını ve Sivas'ta oynanacak rövanş maçının zorlu geçeceğini söyledi.

Andreas Georgson, Yeni Malmö Stadı'nda karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında maça ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Bu Malmö için tipik bir Avrupa gecesiydi" diyen Georgson, maçta iyi oynadıklarını, takımının yüksek enerjiyle mücadele ettiğini ve ekip oyunu sergilediklerini kaydetti.

Georgson, Demir Grup Sivasspor'un güçlü bir takım olduğunu, galibiyeti elde eden takımını tebrik etmediğini ve ikinci maçın zorlu geçeceğini belirtti.

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın "Malmö teknik ekibi bize maçtan önce hoş geldiniz demedi ve başarı dilemedi" şeklindeki eleştirilerine ilişkin ise "Maçtan önce ev sahibi takım teknik direktörünün konuk takım teknik direktörünü selamlaması bir gelenek değil. Buna alışık değilim. Maçtan önce başarı dilenmesinin güzel bir davranış olduğunu düşünüyorum. Ama 90 dakikalık sürede arkadaş değilsiniz. Rekabet içerisindesiniz. Maç bittikten sonra futbolcular gibi el sıkışırsınız. Özel bir durum yok." değerlendirmesinde bulundu.

Georgson, gazetecilerin "Rıza Çalımbay Sivas'ta sizin elinizi sıkmazsa ne düşünürsünüz?" sorusunu ise "Göreceğiz. Onunla tokalaşmaktan mutluluk duyarım. Eğer sıkmak istemezse de sorun değil." şeklinde cevapladı.

Editör: İsveç Gündemi