Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe Türk Telekom Arena'da karşı karşıya geleceği derbi maçının güvenlik nedeniyle ertelenmesi, İsveç basını tarafından son dakika haberi olarak duyuruldu.

İsveç'in önde gelen gazetelerinden Aftonbaldet, ''İstanbul derbisi terör nedeniyle ertelendi'' başlığını kullanırken,  haberde, Antalya'da 24 Mart Perşembe günü Türkiye Milli Takımı ile özel bir maç yapacak İsveç Milli Takımı'nın olayları yakından izlediği belirtildi. Gazetenin sorularını yanıtlayan İsveç Milli Takım Genel Kordinatörü Niklas Bodell, '' maçın tarihi çok yaklaştı. Bize maçla ilgili herhangi bir güvenlik uyarısı gelmedi. Şuan için maçın ertelenmesi söz konusu değil. Yetkililerle yakın temas içindeyiz. Olayları yakından takip ediyoruz'' dedi.

Expressen gazeteside, ''Terör tehditi derbiyi erteletti'' başlığı ile haberi okurlarına duyururken, haberin devamında, İsveç Milli Takım yetkililerinin, Türkiye Futbol Federasyonu ile yakın temas halinde olduğunu ve Antalya'da oynanacak Türkiye- İsveç özel maçı için ciddi güvenlik önemleri aldığını kaydetti. Haberde, İsveç Dış İşleri Bakanlığının yayımladığı, ''Türkiye'nin Suriye sınırı dışında; Ankara, İstanbul ve Antalya'ya İsveçli vatandaşların gitmesinde bir sakınca yok'' masajına yer verildi. 

İsveç devlet televizyonu SVT'de ise "Terör Türkiye'de derbi maçını erteletti'' başlığı ile haberi duyururken, İstanbul Valiliği'nin açıklamasına yer verdi. Haberin devamında,  İsveç Milli Takımı'nın 24 Martta Antalya'da Türkiye  Milli Takımı ile karşılaşacağı hatırlatıldı. 
Editör: İsveç Gündemi