Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) Türkiye Milli Takımı'nın D Grubu'ndaki üçünüc- maçında Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 mağlup etmesi, İsveç basınında da geniş yer aldı.



İsveç'in önde gelen gazetelerinden Expressen" İsveç için kabus, Türkiye kazandı'' başlığıyla duyurduğu haberde, Türkiye'nin son şansını iyi kullanarak, İsveç'e kabus göremeye ittiği belirtildi. | | | Türkiye'nin grupta üçüncülüğünü garantilediği hatırlatılarak, İsveç'in Belçika karşısında kazanmasından başka şansı olmadığının altı çizildi.


Aftonbladet gazetesi, ''Kabus gibi skor'' başlığını kullanırkan, Türkiye'nin kazanmasından sonra İsveç'in Belçika karşısında berabere kalma bile lüksü olmadığını yazdı. Türkiye'nin Çek galibiyetinden sonra, gazeteye demeç veren İsveç Milli Takım Teknik Drektörü Erik Harmen, ''Türkiye'nin aldığı galibiyet bizi strese sokmadı. Yarın Belçika maçına bir planımız var. Akıllı ve ofansif oynayıp kazanmaya çalışacağız'' dedi.


İsveç devlet televizyonu SVT'de, ''İsveç için Kabus, kazanmaktan başka yol yok'' başlıklı haberin devamında Erik Hamren'e kötü haber, Türkiye Çeklerden üç puan alarak, İsveç'i ateşin içine attığını yazdı. Belçika karşısında galibiyettten başka bir yol olmadığına işaret eden SVT, İsveç'e beraberliğin yetmediğini kaydetti.


- Danimarka gazetelerinde Emre Mor başlığı


Danimarka gazeteleri de Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti karşısında aldığı haberleri manşetten görürken, Emre Mor'u ön plana çıkardı.


Jyllands-posten gazetesi, ''Emre Mor'un süper assisti, Türkiye can verdi'' başlığı ile haberi duyururken, Emre Mor'un Burak Yılmaz'a harika bir asist yaptığını ve Burak Yılmaz'ın attığı golle Türkiye'nin yaşam bulduğunu yazdı.


Devlet televizyonu DR ise, ''Emre Mor, Türkiye'nin umutlarını taşıdı'' şeklinde başlıkla haberi okurlarına duyururken, Emre Mor'un maçın 10. Dakikasında Burak Yılmaz'a unutulmaz bir asit yaptığını ve Emre Mor'un maçtan çıkana kadar göz dolduran bir oyun sergilediğini yazdı.


Editör: İsveç Gündemi