Türk takımları: Fenerbahçe beraberlik, Başakşehir galibiyet, Konya ise yenildi.

İsveç takımları: AIK Stockholm beraberlik ve uzatmalardan sonra penaltılarla gülerken, Malmö berabere, Djurgarden ise galibiyetle ayrıldı.

İşte ayrıntılar:

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde play-off'a yükseldi

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda 3-0'lık ilk maçın rövanşında konuk olduğu Çekya temsilcisi Slovacko ile 1-1 berabere kalarak play-off'a yükseldi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu rövanşında konuk olduğu Çekya temsilcisi Slovacko ile 1-1 berabere kaldı.

Slovacko ile İstanbul'da yapılan ilk maçı 3-0 kazanan sarı-lacivertliler, play-off turuna yükselerek Avusturya ekibi Austria Wien'in rakibi oldu.

Medipol Başakşehir Avrupa'da yoluna devam ediyor

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turunda 3-1 kazandığı ilk maçın rövanşında konuk ettiği İzlanda temsilcisi Breidablik'i 3-0 yenerek play-off'a yükseldi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu rövanş maçında Medipol Başakşehir, İzlanda temsilcisi Breidablik'i 3-0 mağlup etti.

Rakibini deplasmanda da 3-1 yenen turuncu-lacivertli ekip, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde play-off turuna yükseldi.

İstanbul'da oynanan mücadelede Medipol Başakşehir'e galibiyeti getiren golleri Stefano Okaka, Ahmed Touba ve Danijel Aleksic attı.

Medipol Başakşehir'in rakibi Antwerp

Turuncu-lacivertli ekip, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Norveç ekibi Lilleström'ü eleyen Belçika temsilcisi Antwerp ile eşleşti.

Eşleşmenin ilk maçı 18 Ağustos'ta İstanbul'da, rövanş mücadelesi ise 25 Ağustos'ta Belçika'da oynanacak.

Medipol Başakşehir bu turu da geçmesi halinde UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde adını gruplara yazdıracak.

Aleksic Avrupa kupalarında 4. golünü attı

Medipol Başakşehir'in Sırp oyuncusu Danijel Aleksic, turuncu-lacivertli forma ile 4. golünü attı.

İzlanda'da oynanan maçta 2 gol atan Aleksic, İstanbul'da da rakip fileleri bir kez havalandırdı.

Aleksic, Avrupa kupalarında attığı 4 golle, turuncu-lacivertli takımın bu alanda en golcü 3. ismi konumuna yükseldi. Aleksic, Medipol Başakşehir formasıyla 14 gol atan Edin Visca ve 5 golü bulunan İrfan Can Kahveci'den sonra, turuncu-lacivertli takımın Avrupa kupalarındaki en golcü 3. ismi oldu.

Emre Belözoğlu yönetiminde Avrupa'da yenilmezlik sürdü

Medipol Başakşehir, teknik direktör Emre Belözoğlu yönetiminde Avrupa kupalarında oynadığı dördüncü maçı da kaybetmedi.

Bu maçlarda 3 galibiyet elde eden turuncu-lacivertliler, bir de beraberlik aldı. Dört maçta 8 gol atan Medipol Başakşehir, kalesinde 2 gol gördü.

İzlanda ekibi Breidablik'i 3-1 yenen İstanbul ekibi, Emre Belözoğlu idaresinde çıktığı ilk iki maçta Maccabi Netanya ile sahasında 1-1 berabere kalıp, rakibini deplasmanda 1-0 mağlup ederek tur atlamayı başarmıştı.

Medipol Başakşehir Teknik Sorumlusu Erdinç Sözer: Amacımız bu iyi rakiplere karşı oynamak ve gruplara kalmak

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu rövanş maçında konuk ettiği İzlanda ekibi Breidablik'i 3-0 yenen Medipol Başakşehir'in teknik sorumlusu Erdinç Sözer, hedeflerinin gruplara kalmak olduğunu söyledi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Sözer, "Her maçımızı kazanmak istiyoruz. Kendi oyunumuzu oynayarak kazanmak istiyoruz. Bugün mutluyuz, çok güzel oynadık, tüm takımı tebrik etmek gerek. İlk 11'deki ve sonradan girenler çok iyiydi, her an maçı domine ettik, çok pozisyon yakaladık. İkinci devre iyi oyunumuzu sürdürdük, hızlı bir oyunla çok pozisyona girdik. 3-0 galibiyetle maçı kazandık ve tur atladık." ifadelerini kullandı.

Erdinç Sözer, play-off turundaki Antwerp eşleşmesi hakkında ise "Antwerp liginde 3’te 3 yaptı ama Antwerp öncesi Konya maçımız var. Nefes alıp yarın Anwerp'e hazırlanmaya başlayacağız. Turdan tura geçince rakipler daha kuvvetli oluyor. Amacımız bu iyi rakiplere karşı oynamak, gruplara kalmak. Bu Emre hocanın ve takımın hedefi. İnşallah turu atlarız." değerlendirmesinde bulundu.

Sözer, "Başakşehir'in bu sezon ligdeki hedefi şampiyonluk olacak mı?" sorusuna "İnşallah bu futbolla devam edersek her şey olabilir. Geldiğimiz günden bu yana pas oyun sistemi üzerinden, Emre hocanın beklentisiyle her zaman çalışıyoruz. Kadromuzu her maç değiştiriyoruz. 90-95 dakika maçı domine ettik ve çok keyifli bir galibiyet elde ettik." yanıtını verdi.

"Bir sonraki turda da ciddi bir rakibe karşı oynayacağız"
UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu rövanş maçında konuk ettiği İzlanda ekibi Breidablik'i 3-0 yenen Medipol Başakşehir'in savunma oyuncularından Hasan Ali Kaldırım, farklı kazandıklarını ancak daha iyi olmaları gerektiğini söyledi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hasan Ali, "Skora baktığımızda rahat gibiydi ama ilk devre ilk gole kadar biraz sıkıntı yaşadık. İlk maçta güzel bir avantaj yakalamıştık. Daha iyi olabilirdi. Bugün biraz kendimizi eleştirmemiz lazım. Bu turdan itibaren daha iyi takımlar önümüze çıkacak. Oyunu daha erken koparabilirdik. Biraz daha tempo kazanmamız gerek. Onun için bir özeleştiri yapmam gerekiyor. Ama önemli olan turu geçmekti. Özellikle ülke puanı için. Konya’da elenmiş. Bir sonraki turda da ciddi bir rakibe karşı oynayacağız. İnşallah tur atlayıp gruplara kalırız." ifadelerini kullandı.

Play-off turunda Belçika ekibi Antwerp ile eşleşmelerini de değerlendiren Hasan Ali, şöyle konuştu:

"Sezona çok iyi başladık. Bunun sinyallerini kamp döneminde sezon öncesi gösterdik. İyi başlamak istiyorduk. Sezonu erken açtık. Erken açan takımlar biraz sezon ortasına doğru mental ve fiziksel anlamda çöküş yaşayabiliyor. Hocalarımız ve teknik ekip bunu şimdiye kadar iyi yönlendiriyor. Herkese şans geliyor. Bu şansı da herkes iyi değerlendiriyor. Geniş bir kadroya sahibiz. Antwerp de ciddi bir rakip hem hocaları hem oyuncuları olsun... Biz de kadrolarına baktık. İlk maç içerde sonra deplasmanda ciddi bir rakip bizi bekliyor. Maçtan maça bakmak istiyoruz. Şimdi önümüzde Konya deplasmanı var. Zor bir deplasman önce orayı geçip sonra Antwerp’e hazırlanmak istiyoruz."

"Başakşehir daha kaliteli"

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu rövanş maçında deplasmanda Medipol Başakşehir'e 3-0 mağlup olan Breidablik'in teknik direktörü Oskar Thorvaldsson, güçlü bir takıma karşı turu kaybettiklerini söyledi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Thorvaldsson, "Zor bir maç oldu, Başakşehir çok iyi bir takım. İlk yarı baskılı oynanmaya çalıştık ama basit top kayıpları yaptık. Bu futbolu ortaya koyduğumuz için gururluyuz. Başakşehir daha kaliteli, favori bir takımdı ama yine de takımımla gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Medipol Başakşehir'in çok iyi oyunculara sahip olduğunun altını çizen Thorvaldsson, şöyle konuştu:

"Tüm takım iyiydi, özellikle defanstaki bekleri çok iyilerdi. İlk maçta da çok iyi oynamışlardı. Başakşehir kaliteli bir takım. Böyle kaliteli bir takıma karşı oynadığımız için çok mutluyuz."

Konyaspor Avrupa kupalarına veda etti

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu rövanşında Arabam.com Konyaspor sahasında Lihtenştayn temsilcisi Vaduz'a 4-2 mağlup oldu. İlk maçta deplasmanda rakibiyle 1-1 berabere kalan Konyaspor, bu sonuçla Avrupa kupalarına veda etti.

Konyaspor Teknik Direktör İlhan Palut: Çok çabuk toparlanacağız ve ligimize bakacağız

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu rövanş maçında sahasında Vaduz'a 4-2 yenilerek Avrupa kupalarına veda eden Arabam.com Konyaspor'da teknik direktör İlhan Palut, hızla toparlanacaklarını ve lige bakacaklarını söyledi.

Palut, MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, turu geçmek istediklerini ancak kabul edilemez skorla elendikleri için üzgün olduğunu belirtti.

Kısa sürede toparlanmaları gerektiğine işaret eden Palut, "Bize güvenen insanlardan ve camiamızdan, takımım adına özür diliyorum. Bundan sonrası için ayağa kalkmaya çalışacağız. Çok çabuk toparlanacağız ve ligimize bakacağız. Başka yapacak bir şeyimiz yok, birbirimize sarılarak ayağa kalkmaya çalışacağız." diye konuştu.

İkinci yarının genelinde çok pozisyon bulduklarını anlatan Palut, "Maçı bırakmadık ama üçüncü golden sonra iyice riskler aldık ve oyunun disiplininden koptuk. Futbolda her şey var. Disiplini korumak lazım ama bazı skorlar size erken riskler de aldırabiliyor. Onun da etkilerini gördüğümüzü söyleyebilirim. Bu konuyu yönetimle konuşacağız ama oyuncuların maç performansları sezonluk planlarımız üzerinde çok fazla etki taşımıyor." ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin zeminle ilgili sorusu üzerine Palut, şunları kaydetti:

"Hiçbir özrümüz yok. Rakibimiz, bizim kadar pas yapan bir takım olmasa da mücadele ettiler. Belki çok göze hoş gelen bir oyun oynamadılar ama savaştılar. Siz de izlediniz, bunu değerlendirin. Hiç atmadığımız kadar direkt top attık ama asla ve asla zeminin bugün biraz bozuk olması bizim Vaduz'dan 4 gol yememizi açıklayamaz. Zemine geldiğimiz zaman en kısa zamanda yoğun çalışmalarla inşallah eski haline döner. İyi zeminlerde oynamak ve bu futbolu izlemek çok daha keyifli."

AIK STOCKHOLM Penaltılarda gülen taraf oldu

AIK Stockholm Kuzey Makedonya ekiplerinden Shkendija ile her iki maçtada yenişemedi. İlk ve ikinci maçlar 1-1 bitince uzatmalar oynandı 120 dk. sonunda kazananın çıkmadığı müsabaka penaltı atışlarıyla devam etti. Penaltılarla turu geçen AIK Stockholm büyük bir sevinç yaşadı.

MALMÖ FF sonraki tura yükseldi

Malmö FF 3-0 aventajla gittiği Luxemburg'da rakibi Dudelange ile 2-2 berabere kaldı. İlk maçın avantajı ile turu geçen Malmö ekibi büyük sevinç yaşadı.

Djurgarden zorlanmadan yola devam ediyor

Djurgarden dolu dizgin. Gerek İsveç Allsvenska liginde gerekse kupa da zorlanmadan yoluna devam eden tek İsveç ekibi. İlk maçta Romanyalı rakip Sepsi Sf. Gheorghe'i 3-1 yenen Djurgarden aynı skoru ikinci maçta da elde ederek bir üst tura çıkmayı başardı.

UEFA Avrupa Ligi'nde 3. eleme turu rövanş maçları tamamlandı.

Tamamlanan maçlar ve yeni rakipler:

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki 2 numaralı organizasyonunda 3. eleme turu, 6 karşılaşmayla sona erdi.

Fenerbahçe, ilk maçta 3-0 yendiği Slovacko ile rövanşta 1-1 berabere kalarak tur atladı.

Rövanş müsabakalarının ardından HJK Helsinki, Zürih, Fenerbahçe, Malmö, Olympiakos ve AEK Larnaca play-off turuna yükseldi.

Alınan sonuçlar şöyle:

HJK Helsinki (Finlandiya) - Maribor (Slovenya): 1-0 (2-0)

Zürih (İsviçre) - Linfield (Kuzey İrlanda): 3-0 (2-0)

Slovacko (Çekya) - Fenerbahçe: 1-1 (0-3)

F91 Diddeleng (Lüksemburg) - Malmö (İsveç): 2-2 (0-3)

Slovan Bratislava (Slovakya) - Olympiakos (Yunanistan): 2-2 (Penaltılarda 3-4) (1-1)

Partizan (Sırbistan) - AEK Larnaca (Kıbrıs Rum Kesimi): 2-2 (1-2)

Play-off eşleşmeleri belli oldu

UEFA Avrupa Ligi'nde tamamlanan 3. eleme turu maçlarının ardından play-off eşleşmeleri belli oldu.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki 2 numaralı organizasyonunun play-off turunda, Türkiye'yi temsil eden takımlardan Fenerbahçe ile Austria Wien, Demir Grup Sivasspor ile Malmö eşleşti.

Karşılaşmaların 18 ve 25 Ağustos'ta yapılacağı play-off'ta eşleşmeler şöyle:

Dnipro (Ukrayna) - AEK Larnaca (Kıbrıs Rum Kesimi)

KAA Gent (Belçika) - Omonoia (Kıbrıs Rum Kesimi)

Austria Wien (Avusturya) - Fenerbahçe (Türkiye)

Zürih (İsviçre) - Hearts (İskoçya)

HJK Helsinki (Finlandiya) - Silkeborg (Danimarka)

Malmö (İsveç) - Demir Grup Sivasspor (Türkiye)

Ferencvaros (Macaristan) - Shamrock Rovers (İrlanda Cumhuriyeti)

Apollon (Kıbrıs Rum Kesimi) - Olympiakos (Yunanistan)

Pyunik (Ermenistan) - Sheriff (Moldova)

Ludogorets (Bulgaristan) - Zalgiris (Litvanya)

Editör: İsveç Gündemi