İsveç'in amatör liglerinden üçüncü, ikinci ve birinci liglerine kadar birçok takımda oynayan onlarca Türk genci yakın zamanda önemli kulüplerde boy göstermeye başlayacak.

Özellikle 15-19 yaş aralığında olan gençlerin gelecekte Türkiye Milli Takımında ve Türk Futbolu'na da önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

İsveç'in en iyi alt yapılarına sahip olan Brommapojkarna Futbol Kulübünün alt yapısında yetişen ve önceki sezon Afc United'de oynadıktan sonra geçen sezon 8. ayda Vasalund IF spor kulübünün A takımıyla 4 yıllık sözleşme imzalayan genç yetenek İsmail Kuzey 10 numara futbol oynayarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Yeni başlayacak sezonda takımın en önemli silahı olarak görülen 18 yaşındaki genç yeteneğin hedefi takımı sırtlayarak bir üst lige çıkarmak. Bunun yanı sıra geçen sezon oynadığı futbol ile dikkatleri üzerine çeken genç yıldız için İsveç'te geçen yılın şampiyonu Malmö ve bir kaç takımın daha ilgilendiği belirtildi.

Vasalund IF futbol kulübü sezona son hazırlıklarını 19-27 Mart 2015 tarihleri arasında Antalya'da kamp yaparak sürdürecek. Antalya dönüşünde İsveç'te başlayacak futbol heyecanı kaldığı yerden devam edecek.

İsveç'te futbol yaşamını sürdüren genç yetenek hem İsveç hemde Türk Futbolunda önemli işler yapmayı hedefliyor.

Genç yıldız dünya futboluna altın harflerle adını yazdıran Messi'nin de bir insan ve gerçekten çalışınca başarının kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, İsveç'ten Türkiye'ye transfer olan ve aynı zamanda İsveç Milli takımının formasını giyen Erkan Zengin'inde çok önemli ve dikkatle izlenmesi gereken bir futbolcu olduğunu söyledi.

En iyi formumdayım!
Genç yetenek "bu sezon hiç olmadığım kadar formdayım bir sakatlık olmazsa bu sene oynayacağım futbol beni olmam gereken yere zaten taşıyacak, her futbolcu gibi milli forma heyecanı yaşamak ve tabiki Türkiye'de futbol oynamak isterim" dedi.
Editör: İsveç Gündemi