AIK Stockholm ile Hammarby arasında dünkü futbol derbisinde tribünlerin karışmasıyla kaotik bir ortam yaşandı. Polis eylemleri tetikleyen 97 kişinin tespit edilerek gözaltına alındığını açıkladı.

Polis olaylara karışan herkesin maçı yayınlayan yayıncı kuruluşun kameralarına takıldığı ve kimliklerinin belirlendiğini açıkladı.

İsveç Futbol Federasyonu güvenlik şefi Martin Fredman, Friends Arena'daydı ve olayları "yıllardır gördüğüm en kötü olay" olarak nitelendirdi.

2016'dan beri SVFF'de güvenlik şefi unvanını elinde tutan Fredman, Sportbladet'e yaptığı açıklamada olaylar kötüydü diyerek, İsveç futbolunda böyle bir şeye çok nadir rastlıyoruz. Ancak dün gerçekten ne olabileceğini ve bazen taraftar kültüründe ne kadar dinamit olduğunu gösterdi ifadeleri kullandı.

Maçtan sonra, ilerleyen saatlerde Årsta'da yeni bir şiddetli çatışma patlak verince 97 kişi gözaltına alındı.

Polis basın sekreteri Ola Österling, SVT'ye yaptığı açıklamada gözaltına alınan tüm kişilerin filme alındığını ve kimliklerinin belirlendiğini ve Årsta'dan gelen görüntüleri Friends Arena'dan elde edilen görüntülerle karşılaştırmaya başladıklarını söyledi.

Österling, birçoğunun hafta içinde teşhis edilip sorguya çağrılacağından eminiz dedi.

Şiddetli ayaklanmalara katılan ve kimliği tespit edilenler için ceza ölçeğinde hapis cezası var. Österling, iki tarafında taraftar organizatörlerinin görevleri askıya alınması veya stadlara giriş yasağının da söz konusu olabileceğini belirtti. Öte yandan olaylara karışanlar tazminat ve hapis cezasına kadar farklı şekilde sonuçlanabilecek bir yargı süreci olacağı düşünülüyor.

Österling: Yarın, maç delegesinin gözlemlerini içeren raporun hazır olması bekleniyor ve deliller toplandığında, sporla ilgili suçlardan sorumlu Ulusal Operasyon Dairesi (Noa) devreye girecek ve olası yasal yaptırımlar için kanunun yorumlanmasına yardımcı olacak ifadeleri kullandı.

Kişilerin yanı sıra her iki kulüp de ceza alma riskiyle karşı karşıya.

SvFF'nin güvenlik şefi Martin Fredman, olaya karışan yüzlerce kişinin olduğunu ve bunların derhal tespit edilerek tribünden uzaklaştırılmaları gerektiğini belirtti.

Basında geniş yankı bulan tribün olayları ile ilgili soruşturma sürüyor.

Editör: İsveç Gündemi