İsveçli Marcus Berg’in rotası Trabzonspor… Rodallega ile yolların resmen ayrılmasının ardından golcü transferinde girişimlerini hızlandıran Trabzonspor, İsveçli golcü Marcus Berg’i de markaja aldı. Al-Ain ile sözleşmesi sona eren golcü için araştırma yapan bordo-mavililerin bu transfer için kararlı olduğu önümüzdeki günlerde tarafların bir araya geleceği belirtildi.

İsveç Milli Takımı’nın da formasını giyen golcü oyuncu yeniden Avrupa’da forma giymek isterken, bordo-mavililerin bu durumu avantaj olarak kullanmayı planladığı öğrenildi. Golcü oyuncu Berg kariyeri boyunca Panathinaikos, Hamburg, Groningen, Al-Ain, PSV ve Göteborg formaları giydi. 414 maçta 227 gol, 65 asistle oynadı. Toplamda 292 gole direkt etkisi oldu.

Geçtiğimiz sezon Göztepe, bu sezon da Denizlispor’un kadrosuna katmak için uğraş verdiği Marcus Berg, forma giydiği kulüplerde 227 gole imza attı. İsveç Milli Takımı'nda ise 63 karşılaşmaya çıkan oyuncu 17 gollük bir performans ortaya koydu. Bonservisi elinde olan İsveçli golcünün piyasa değesi ise 3,5 milyon euro civarında.

Editör: İsveç Gündemi