İsveç ve Finlandiya'nın olası NATO üyeliği tartışılırken Rusya'yla mevcut spor müsabakaları da ülkeler arasındaki gerilimden etkilendi. Rusya merkezli Kontinental Hokey Ligi (KHL) ve ülkedeki diğer liglerde oynayan Finlandiya ve İsveçli buz hokeyi oyuncularının milli takımlara katılması engellenebilir.

İngiltere merkezli The Telegraph'ın aktardığına göre, Finlandiya Buz Hokeyi Derneği'nden yapılan açıklamada, Finlandiya Hokey Federasyonu'nun bu yönde bir karar almaya hazırlandığı belirtildi. Açıklamada, "Rusya'da gelecek sezon oynanacak maçlara çıkan oyuncular milli takımlara katılamayabilir" denildi.

İsveç Buz Hokeyi Birliği (SIF) de yaptığı açıklamada KHL'de oynayan İsveçli oyuncuları milli takıma "seçmeme eğilimi olduğu" ifadelerine yer verdi; oyuncuların milli takımda yer alıp almayacağının sezon sonunda belli olacağını kaydetti.

KHL takımları içerisinde 31 Finlandiyalı ve 30 İsveçli oyuncu olduğu belirtiliyor. Finlandiya'nın erkek buz hokeyi takımı şubat ayında Pekin Olimpiyatları'nda Rus takımını yenerek altın madalya kazanmıştı. Finlandiya Buz Hokeyi, 13-29 Mayıs tarihleri arasında 2022 Erkekler Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak.

Editör: İsveç Gündemi