İsveç'in  Örgryte U19 Futbol takımı oyuncusu Tüsk asıllı  Mehmet Uzel, gösterdiği performansla 17 yaş İsveç Milli Takım seçmelerine davet edildi. 

Eyalet karmasına seçilen gurbetçi genç, Stockholm Bosön bölgesinde 13-16 mayıs tarihleri arasındaki milli takım kampında seçmelere katıldı. 

İsveç genelinde 68 oyuncunun davet edildiği kampta Uzel, gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. 

1.85 m boyunda birçok pozisyonda oynayabilen genç yetenek, kampın ilk maçında sol bek ve sol kanat olarak oynadı. Yaptığı driplinglerle dikkat çeken oyuncu, 33,3 km/saat hıza ulaşarak, dünyaca ünlü futbolcu Ronaldo’nun tüm zamanlarda ulaştığı maksimum hıza (33,6 km/saat) yaklaştı. 


Kampın ikinci maçında sol kanat- forvet olarak oynayan Uzel, attığı 2 güzel golle gözünü milli takım hocasına çevirdi. 
Oyuncu geçen sene Avrupa'nın yıldızları kampında Antalya da en değerli futbolcu olarak; Antalyaspor, Beşiktaş, Göztepe, Kasımpaşa ve Bursaspor un dikkatini çekmiş, Antalyaspor U19 takımına transfer teklifi almıştı. 

-Altınordu'dan teklif

20 temmuz da Altınordu kampına davet alan Uzel, ''bu davete katılacağını ve Türkiye'de kendini gösterme fırsatı bulacağını kaydetti. Davetten dolayı çok mutlu olduğunu kaydeden Uzel, asış  hedefinin Türk Milli Takımında oynamak olduğunu ifade etti. 

Editör: İsveç Gündemi