21 yıllık tarihlerinde bu sezon resmen bir peri masalına imza atan, Athletic Bilbao ve Hertha Berlin gibi takımların bulunduğu grupta lider olan Östersunds, başarısı ile CNN'in de dikkatini çekmeyi başardı.

Sadece 6 sene önce İsveç 4. Ligi'nde 500 taraftara karşı oynayan Östersunds, bu sezon ön eleme turunda önce Galatasaray, ardından PAOK'u saf dışı bırakıp adını gruplara yazdırmıştı. İsveç ekibi, başarısını gruplarda da sürdürdü ve 2'de 2 yaparak gruptan çıkma adına büyük avantaj elde etti.

CNN'in Östersunds araştırması, birçok farklı bilgiyi de göstermiş oldu. Östersunds'un İngiliz teknik direktörü Graham Potter, takımda kurduğu 'Kültür Akademisi' ile takımdaki Nijerya, Gambia, Gana ve Iraklı futbolcuları toparlayıp kültür günü yapan Potter, futbolcularını tiyatroya götürmekle kalmıyor, tiyatro da yaptırıyor.

İngiliz teknik adam, konu ile ilgili, ''Performans günlerimiz, adeta birer maç günü havasında geçiyor. Kültür akademisi, herkesi daha iyi hissettiriyor. Burada iki farklı antrenman seçimi var. Cesaret ve karar verme'' şeklinde konuştu.

Takımın asistan koçu Billy Reid ise, ''Buraya ilk geldiğimde, bir sanat sergisine gidiyoruz sanmıştım. Sonuçta bir ressam değilim ama kendimi çok rahat hissettim. Amaç, takımı bir araya getirmek ve yeni fikirler ortaya çıkarmak.

Kendi sahasında Bundesliga takımı Hertha Berlin'i 1-0 mağlup ettikleri maçı da değerlendiren Reid, ''Kesinlikle kulüp tarihinin en önemli maçıydı. Harika anlar yaşadık ama bir Bundesliga takımına karşı ilk kez oynadık. Östersunds için harika bir başarıydı'' dedi.

Editör: İsveç Gündemi