İki takım arasında daha önce 4 maç oynandı. Bunların ikisi hazırlık maçıyken, biri de 2008 yılında oynanan Türkiye Kupası ön eleme maçıydı ve Fenerbahçe bu maçı deplasmanda tam 10'a 3 kazanmıştı. Ayrıca sezonun ilk yarısında ilk kez ligde karşı karşıya gelen iki takımın maçı Ülker Arena'da 1-1 berabere bitmişti.

Aytemiz Alanyaspor ligde 15. sırada ancak 25 puanları bulunuyor ve 16. Çaykur Rizespor'un da 5 puan üstünde yer alıyorlar. Alanyaspor, Saffet Susiç yönetiminde çıktığı dört maçın sadece birini kaybetti ve topladığı puanlarla düşme potasıyla arasındaki puan farkını 5'e kadar çıkarttı. Ayrıca savunmada da Alanyaspor daha derli toplu bir görüntü çiziyor. Bu sezon ilk 19 maçında 40 gol yiyen Alanyaspor, Susiç yönetiminde oynadığı dört maçta sadece üç gol yedi.
41 puanla 4. sırada yer alan Fenerbahçe ise deplasmanda oynadığı son üç maçını kazanamadı. Öte yandan OPTA'nın verilerine göre Bu sezon Süper Lig'de Fenerbahçe maçların ilk yarılarında (23), Alanyaspor ise ikinci yarılarda (24) en fazla gol bulan takım oldu.


Alanyaspor - Fenerbahçe maçı haberleri


Alanya'da yaşayan bir grup Norveç vatandaşı yarın Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Alanyaspor'un antrenmanını ziyaret ederek tatlı ikram etti. Alanyahus Emlak sahibi ve Aytemiz Alanyaspor Başkan Yardımcısı Enver Vural ile birlikte oyunculara ve teknik heyete tatlı ikram eden Norveçliler, "Karşılaşmada 35-40 kişilik bir grupla tribünde olacağız ve yaşadığımız güzel Alanya'nın takımına destek vereceğiz. İnanıyoruz ki maçta kazanan Aytemiz Alanyaspor olacak" dediler.

Alanyasporlu futbolcular daha sonra Norveçli konuklarla tek tek tokalaştıktan sonra toplu halde fotoğraf çektirdi.
Editör: İsveç Gündemi