Türkiye'nin kendi sahasında Cebelitarık'ı 6-0 mağlup etmesi ve Norveç'in Letonya karşısında beklenmeyen puan kaybı, ülkede adeta yasa neden oldu.

Aftenposten gazetesi, Norveç'in hüsran ve  hayal kırıklığına uğradığını belirtirken, ''Ullevaal Stad'ı  havasız bir balon gibi, zevksiz bir konsere benziyordu. Dünya Kupası hayelleri suya düştü'' ifadelerine yer verdi. Gazete Türkiye'nin Cebelitarık'ı ezdiğini belirtirken, son maç öncesi Türkiye'nin Norveç'in önüne geçtiğini hatırlattı. 

VG gazetesi, Norveç'in kendi saha ve seyirci önünde büyük bir düşüş yaşadığını kaydederken, dolu bir  Ullevaal Stad'ında 21 yıllık hayal hikayesi tekraralandı' cümleleri kullanıldı. Türkiye'nin kendi sahasında gol partisi yaptığı kaydedilen haberde, Norveç'in tökezlediği  Türkiye gol farkı ile de Norveç'in önüne geçtiği vurgulandı. 

- Norveç'in beklenmedik puan kaybı İsveç basınında

Norveç'in Letonya karşısında puan kaybı İsveç basınında da geniş yer buldu.

Aftonbladet gazetesi, 'Norveç için kabus, 136. sıradaki takımı yenemediler'' başlığını kullanırken, dünya sıralamasında futbolda 136. sırada bulunan Letonya'ya karşı puan kaybının Norveç'e pahalıya patladığının altı çizildi. Gazete, Türkiye'nin Cebelitarık'a karşı rahat galibiyet aldığını ve Norveç'i 1 gol avarajla geçtiğini aktardı.

Expressen gazetesi de, Norveç'in muhteşem başarısızlığı, Letonya'yala golsüz berebere kaldı' cümlelerini manşete çekerken, Norveç'in Dünya Kupasına gidebilmesi için mucize gerektiği belirtildi.

Editör: İsveç Gündemi