Galatasaray'ın 23 yaşındaki kanat oyuncusu Ola Solbakken'i kadrosuna kattığı iddia edildi.

Norveç basınından Nordisk Footballa Norway'de yer alan habere göre; Galatasaray, Bodo Glimt forması giyen Ola Solbakken'i kadrosuna kattı. Genç futbolcunun önümüzdeki günlerde sarı-kırmızılı takımın kadrosuna katılacağı ifade edildi.

BODO GLIMT'LE ANLAŞMA SAĞLANDI 

Galatasaray'ın Ola Solbakken'i transfer etmek için Norveç ekibi Bodo Glimt ile her konuda anlaşma sağladığı belirtildi. Tecrübeli futbolcunun son dakika gelişmesi yaşanmaması halinde ikinci yarıda Galatasaray forması giyeceği ifade edildi.

SEZONA FORMDA BAŞLADI 

Norveç Milli Takımı'nın da dikkatini çeken 23 yaşındaki sol kanat bu sezon Bodo Glimt formasıyla 10 resmi mücadelede süre aldı. Tecrübeli oyuncu bu karşılaşmalarda 5 kez rakip fileleri havalandırdı. Ola Solbakken aynı zamanda 2 asist üretti.

SÖZLEŞMESİ YIL SONUNDA BİTECEK 

Galatasaray'ın transferi konusunda Bodo Glimt'le anlaştığı iddia edilen Ola Solbakken'in Norveç ekibiyle olan sözleşmesi 31 Aralık 2022'de sona erecek. 23 yaşındaki hücum oyuncusunun güncel piyasa değeri 400 bin euro olarak ifade ediliyor.

65 BİN EURO ÖDENDİ 

Profesyonel futbolculuk kariyerine Rosenborg altyapısında başlayan Ola Solbakken, 2017-2018 sezonunda Ranheim'a transfer oldu. Ranheim'de gösterdiği performansla 2019-2020 sezonunda Bodo Glimt'in yolunu tutan Ola Solbakken için Norveç ekibi 65 bin euro bonservis bedeli ödedi.

İSTİKRARIYLA GÖZ DOLDURDU 

Galatasaray'a transfer olması beklenen Ola Solbakken şu ana kadar 107 resmi mücadelede forma şansı buldu. 23 yaşındaki Norveçli bu süreçte hiçbir zaman sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak kalmadı. Ola Solbakken öte yandan kariyeri boyunca sadece 9 kez sarı kart gördü.

TRABZONSPOR'UN DA İLGİSİNİ ÇEKTİ
 
Öte yandan Ola Solbakken ile Galatasaray'ın yanı sıra daha önce Trabzonspor da ilgilenmişti. Avrupa devlerinin radarında olan genç oyuncunun bordo-mavili kulübe transferi ekonomik nedenler sebebiyle gerçekleşmemişti.

Editör: İsveç Gündemi