Kariyerindeki son Dünya Kupası'nda mücadele eden Lionel Messi, ülkesi Arjantin'e bu büyük kupayı kazandırarak veda etmek istiyor. Bundan önceki turda Avustralya'yı 2-1'le geçen kaptan Messi ve arkadaşları, onlardan 2014'ün rövanşını almak isteyecek kaptan Virgil van Dijk'lı Hollanda ile kapıştı. 

Messi'den 1 gol, 1 asist

Dev maçta gol perdesi 35'te açıldı. Nahuel Molina, Lionel Messi'nin harika asistinde fileleri sarstı ve ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İlk yarıda düşük olan tempo ikinci devrede de çok yükselmedi. Taa ki dakika 73'e kadar... 71'de Acuna ceza alanında Dumfries'ın müdahalesiyle yerde kaldı, penaltı kararı çıktı. 73'te penaltı atışını Messi gole çevirdi ve farkı 2'ye çıkarttı. 

Weghorst 'duble' yaptı, Hollanda'yı umutlandırdı'

78'de oyuna Hollanda'da Beşiktaşlı Wout Weghorst girdi. 1.97'lik kule forvet, 5 dakika sonra sahneye çıktı, Berghuis'in asistinde kaleci Martinez'i avladı ve Portakallar'ı umutlandırdı. 90. dakikaya girildiğinde tabelada +10 kalktı. Tam maç bitti denirken, 90+10'da Weghorst bir kez daha sahneye çıktı ve fileleri sarsarak skoru 2-2'ye getirdi, maçı da uzatmalara götürdü.

Direği geçemedi, penaltılarda Portakallar'ı eledi

Uzatmalarda 120+1'de Arjantin Fernandez'le direğe takıldı! Karşılaşma seri penaltı atışlarına gitti. Seri penaltılarda Tangocular, Hollanda'yı 4-3 yıktı, yarı final biletini aldı, Hırvatistan'ın rakibi oldu.

İşte penaltı tablosu

Hollanda: Van Dijk kaçırdı, Berghuis kaçırdı, Koopmeiners attı, Weghorst attı, De Jong attı

Arjantin: Messi attı, Paredes attı, Montiel attı, Fernandez kaçırdı, Martinez attı

Van Dijk, "Messi çok değişik bir oyuncu. Rakip takım hücuma çıkarken, sahanın köşelerine doğru yürümeye başlıyor. Bu yüzden atak yaparken, savunmada çok organize olmalıyız" dedi.

2014'te de görevde olan Louis van Gaal'in öğrencileri, son olarak ABD'yi 3-1 yenerek namağlup serisini 19 maça çıkardı. 2018'e Son 16'da Fransa'ya mağlup olarak veda eden Tangocular'da Avustralya karşısında sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen Angel Di Maria'nın bu kez ilk 11'de olması bekleniyor. İki takımın son 6 karşılaşmasında 3 kez Hollanda, 2 kez de Arjantin kazanırken, 1 mücadelede taraflar birbirlerine üstünlük kuramadı.

Kariyerindeki 1001. maçına çıkacak 35 yaşındaki Messi, şu ana kadar Katar'daki 4 karşılaşmada 3 kez ağları salladı ve 1 kez de asist yaptı.

Editör: İsveç Gündemi