Kick-boks, K1, muay thai, karate, ju jitsu gibi spor dallarının yer aldığı ve pazar günü sona eren şampiyonada İsveç Milli Takımı adına yarıştığı K1 ve muay thai kategorilerinde şampiyonluğa ulaşan 12 yaşındaki Nazlı Suvakçı ve babası Bilal Suakçı, önemli açıklamada bulundu.

Ailesinin verdiği maddi ve manevi destek sayesinde turnuvalara katılmaya devam edebildiğini belirten Nazlı Suvakçı, "Düzenli çalışmak, inanmak başarımın en önemli sırrı. Ailem her zaman yanımda oldu. Başarılarımda onların da büyük emeği var. Hiçbir şampiyonaya yalnız gitmedim" şeklinde konuştu.

Konya'nın Kulu ilçesinden İsveç'e yerleşen bir ailenin İsveç'te büyüyen2. nesil çocuğu olduğunu söyleyen Bilal Suvakçı ise "Kızım haftanın 6 günü antrenman yapıyor. Sporla yatıp, sporla kalkıyor" dedi.

Şampiyona boyunca ailece zor bir süreç yaşadıklarını aktaran Bilal Suvakçı, kızının 'baba biz buraya tatil yapmaya gelmedik, biz buraya madalya almaya geldik' diyerek motive olduğunu ifade etti.

Kızının derece almasının kendisi için geri planda olduğunu da kaydeden Bilal Suvakçı, "Nazlı'nın kazanma hırsı ve azmi hem dünya şampiyonu olmasına yetti hem de bizi oldukça mutlu etti" diye konuştu.

Kendisinin yıllarca tekvando sporuyla uğraştığını, ulusal ve uluslararası alanda birçok başarısı olduğunu kaydeden Bilal Suvakçı, kızının da tekvandocu olmasını istediğini ama onun muay thai sporunu seçtiğini sözlerine ekledi.

Haber: EMRAH SÖNMEZ, Görüntü: ORHAN KARAN



Editör: İsveç Gündemi