A Milli Futbol Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 7. maçında Letonya ile karşılaştı. Konya'daki Torku Arena'da oynanan ve ölüp ölüp dirildiğimiz mücadelede Millilerimiz, 91 yıldır yenemediği Letonya ile 1-1 berabere kaldı.

Konya'daki maçta sayısız pozisyonlara giren Türkiye, gol için 77 dakika beklemek zorunda kaldı. O dakikada sahneye çıkan Selçuk İnan, ceza sahası dışından attığı klas golle tribünleri ayağa kaldırdı. Selçuk, bu golle Milli Takım'ın da 700. golüne imza attı.

Grupta puan kaybına tahammülü olmayan Millilerimizi yıkan gol 90+1. dakikada geldi. Valerijs Sabala, ceza alanı dışından sert vuruşla topu ağlarımıza gönderdi ve maçın skorunu 1-1 olarak ilan etti.

A Milli Takımımız, Hollanda'nın İzlanda'ya yenildiği gecede galibiyete ulaşamayarak ikincilik yolunda büyük bir fırsatı tepti. Türkiye, bu beraberlikle 9 puanla 4. sırada yer alırken, Letonya ise 4 puanla 5. sırada kaldı.

DÜNYALARI KAÇIRDIK
Maça iyi başlayan Türkiye, ilk dakikalardan itibaren orta alanda kontrolü elinde geçirdi oyunu rakip sahaya yıktı. Millilerimiz, Hakan Çalhanoğlu'nun araya attığı etkili paslarla gol pozisyonlara girdi. İlk devrede Volkan Şen ile 3, Burak Yılmaz ile de bir tane çok net fırsattan yararlanamayan A Milliler, devreye golsüz girdi.

HAKAN BALTA İPTEN ALDI
İkinci yarıya da aynı baskılı oyunla başlayan Türkiye, rakip kaleye adeta nefes aldırmadı. Sağlı sollu ataklarla saldıran Milliler, Ozan Tufan ve Hakan Çalhanoğlu ile yine gollük pozisyonlara girdi ancak beklenen gol gelmedi. Rakibimiz Letonya ise kontrataklarla pozisyon ararken, Hakan Balta'nın çizgiden çıkardığı top A Milli Takım'ı ipten aldı.

SELÇUK'UN GOLÜ COŞTURDU
Ve dakikalarca beklediğimiz gol 77'de geldi. Arda Turan'ın pasıyla kaleyi cepheden gören bir noktada topla buluşan Selçuk İnan, ceza sahası dışından sağ ayağıyla harika bir vuruş çıkardı ve kaleci Vanins'i avlayarak takımımızı 1-0 öne geçirdi.

SABALA UMUTLARI YIKTI
Konya'da umutlarımızı yıkan gol ise 90+1. dakikada geldi. Ceza sahasına doğru atılan uzun topta Visnakovs kafayla topu Sabala'ya indirdi. Sabala, ceza alanı dışından yaptığı düzgün vuruşla topu ağlarımıza gönderdi ve Milli Takım'ı 3 puandan etti.

Kaynak: Fotomaç
Editör: İsveç Gündemi