Los Angeles Lakers efsanesi Kobe Bryant, California'da yaşanan bir helikopter kazası sonrasında hayatını kaybetti. Kobe Bryant ile birlikte helikopterde bulunan 4 kişi daha hayatını kaybetti. Kobe Bryant'ın 13 yaşındaki kızı Gianna Maria-Onore'nin de hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kobe Bryant’ın eşi Vanessa Bryant’ın ölenler arasında olmadığı aktarıldı. Edinilen bilgiye göre Kobe Bryant, Los Angeles Lakers maçından dönüşte Sikorsky S76 tipi helikopterin içindeyken geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti. Helikopterde Kobe Bryant ile birlikte 8 kişi daha olduğu ifade edildi.

OLAY YERİNDEN İLK AÇIKLAMA

Los Angeles Polis Departmanı, ''Olay yerine ulaşmamız 8 dakika, yangını söndürmemiz yaklaşık 1 saat sürdü. Helikopterdeki kişiler araştırılmaya devam ediliyor ve resmi açıklama daha sonra yapılacak'' dedi.

Şerif Alex Villanueva ise “9 kişi uçaktaydı. Pilot artı 8 kişi. Şu anda herhangi birinin adıyla kamuoyu ile paylaşmam tamamen uygunsuz. TMZ de kesinleşen bir bilgi olmadan isimleri açıklaması bu denli hassas durumda tamamen yanlış” şeklinde konuştu.

DÖRT KİŞİNİN DAHA KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Yaşamını yitiren diğer 7 kişiden dördünün daha kimlikleri belli oldu. Kobe'nin kızı Gianna Bryant'ın arkadaşı olan Alyssa Altobelli ve Alyssa'nın babası Orange Coast College beyzbol takımı koçu John Altobelli (56), annesi Keri Altobelli ve Orange County basketbol takımının asistan koçu Christiana Mauser de kazada hayatını kaybedenler arasında yer alıyor.

HELİKOPTER SİS NEDENİYLE DÜŞTÜ, ARDINDAN ALEV ALDI

Los Angeles Polis Departmanı da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda helikopter kazasında kurtulanın olmadığını açıkladı. Helikopterin yoğun sis nedeniyle düştüğü ve düştükten sonra alev aldığı aktarıldı.

ESPN DE DOĞRULADI

ESPN de Kobe Bryant'ın hayatını kaybettiği yönündeki haberleri doğruladı. Los Angeles Polis Departmanı, helikopter kazasında kurtulan olmadığını açıkladı. 1996 Draft’ında NBA’e adım atan ve 2016’da kariyerine nokta koyan Kobe’nin hem 8 hem de 24 numaralı formaları Los Angeles Lakers tarafından emekliye ayrılmıştı

NBA'DE OYUNCULAR İNANAMADI

ABD'li ünlü basketbolcu Kobe Bryant'ın California'da geçirdiği helikopter kazasında yaşamını yitirmesi, dünyanın birçok yerinde üzüntüyle karşılandı. Basketbolun efsane isimleri arasında gösterilen ABD'li oyuncunun vefat ettiği haberlerinin ardından NBA'de forma giyen birçok basketbolcu başsağlığı mesajı yayımladı.

Philadelphia 76ers forması giyen Joel Embiid, "Nereden başlamalıyım bilmiyorum. Basketbola Kobe'nin 2010 finallerini izledikten sonra başladım. Ondan önce hiç maç izlememiştim ve hayatımın dönüm noktasıydı. Onun gibi olmak istemiştim, çok üzgünüm." ifadelerini kullandı.

NBA efsanelerinden biri Tony Parker da sosyal medya hesabında, "Bu haber beni çok yaraladı. Sen gerçek bir efsaneydin. Huzur içinde yat, dualarım eşin ve çocuklarınla." ifadelerine yer verdi.

Milli oyuncular Cedi Osman ve Furkan Korkmaz'ında dahil olduğu NBA'de oynayan birçok basketbolcu, Bryant'ın ölümü nedeniyle duydukları üzüntüyü sosyal
medya hesaplarından paylaştı. Bunların yanı sıra Real Madrid, Barcelona ve Manchester City gibi dünyanın en önemli futbol kulüpleri, başsağlığı mesajı yayımladı.

Editör: İsveç Gündemi