Kadın Buz Hokeyi Milli Takımı’nın eski oyuncusu Dilara Elysse Özen’in ABD’nin Philadelphia kentinde ayrıldığı sevgilisi tarafından öldü- rülmesinin ardındaki sır perdesi aralanıyor. Özen’in 29 yaşındaki eski sevgilisi Andrew Messner, “cinayet” suçundan tutuklandı. Bölge yargıcı Joseph Falcone tarafından ifadesi alınan katil zanlısı, “kefaletsiz tutuklu yargılanmak” üzere Bucks County Cezaevi’ne gönderildi. Polis, Dilara’nın ölümüne ilişkin bilgisi olanların kendileriyle paylaşmasını istedi. Eski sevgilinin, mayıs ayında da genç kadına fiziksel saldırıda bulunduğu gerek- çesiyle gözaltına alındığı ortaya çıktı.

‘DİLARA’YI DÖVÜYORDU’

Öte yandan, genç sporcunun ablası Özge Canan, vahşi cinayetin ayrıntılarını ve kardeşinin önceki süreçte yaşadıklarını gözyaşları içinde Habertürk’e anlattı. Türkiye’de yaşayan Canan, Messner’in şiddet bağımlısı olduğunu söyleyerek, “Dilara’ya şiddet uyguluyordu. Bu yüzden ondan ayrılmıştı. Ayrıldıktan sonra da onu rahatsız ediyordu” dedi.

‘BANYODA’ DEMİŞ...

Kardeşinin, katil zanlısıyla 1 yıl önce tanıştığını belirten Özge Canan şunları söyledi: “Dilara’nın bu çocukla görüşmesini babam da istemezdi. Ayrılığı kabullenmeyen Andrew bu sefer de telefonla rahatsız etmeye başladı. İşe gidip gelirken Dilara’yı takip edip fiziksel saldırıda bulunduğu için gözaltına alındı. Mahkemeye ifade vermeye gitmediği için hakkında tutuklama kararı vardı. Annesi, Dilara’dan iki gün haber alamayınca eve gitmiş. Andrew açmış kapıyı ve ‘Dilara banyoda’ demiş. Annesi cansız bedeni banyoda bulmuş. Polise ve eski eşi olan babama haber vermiş. Babam ilk uçakla Amerika’ya gitti. Hepimiz perişan durumdayız. Türkiye’yi çok seviyordu. En son telefonla görüştüğü- müzde yılbaşı tatili için Türkiye’ye geleceğini ve kutlama için şimdiden hazırlıklara başladığını söylemişti...”

Habertürk
Editör: İsveç Gündemi