AIK futbol kulübünün soygunlar nedeniyle, yolda yaşanan trafik kaosu yüzünden takımın zamanında Kalmar'a ulaşamayacağı anlaşılması üzerine, iki kulüp arasındaki görüşmeler sonucunda erteleme kararı alındı. Ancak kararın onanması gerekiyor.

Öland'daki Ica mağazasında yaşanan soygun olayıyla bağlantılı, faillerin yakalanması için polisin birçok yolu kapatması üzerine, trafikte yaşanan aksamalar yüzünden takım trafikte ilerleyemedi.

Dplay iletişim direktörü Jessica Linnman, ile iletişim kurmak isteyen basına "Maç ertelenecek mesajı göndererek, trafik kaosu nedeniyle görüşmeye vaktim yok" ifadeleri kullandı.

Polis web sitesinde, ICA soygunuyla bağlantılı bölgede birkaç trafik kazası yaşandığını ve bu nedenle ulaşımda aksamalar meydana geldiğini açıkladı.

Soyguncuların yakalanması için çok sayıda polis ekibinin katıldığı büyük bir operasyonun yürütüldüğü söylenirken, Öland Köprüsü'nde polislerin kurduğu barikatla geçen tüm araçların tek tek kontrol edildiği belirtildi. Maçtan önce  adada konaklayan AIK ekibi yaşanan olaylar nedeniyle bölgeden çıkamıyor denildi.

Alternatif bir çözümün bulunması için iletişimler devam ederken, iki kulübün maçın ertelenmesi üzerine karar verdiği ve kararın İsveç Futbol Federasyonu tarafından onanması bekleniyor.

Editör: İsveç Gündemi