İlk olarak takımımız içerisindeki olumlu atmosferden söz eden Jimmy "Takım içerisinde çok güzel bir arkadaşlık ve dostluk ortamı var, artık bence arkadaşlıktan da öte bir aile gibiyiz. Birbirimize çok yakınız, bunu sosyal medyada da görmek mümkün. Herkesin birbiriyle arası iyi, kimsenin kimseyle bir sorunu yok. Ama bazı oyunculara tabii ki daha yakın oluyorsunuz. Benim de Ryan Babel, Ryan Donk, Ömer Bayram ve Emre Mor en yakın arkadaşlarım" ifadelerini kullandı.

Kariyeri boyunca en büyük desteği ailesinden gördüğünü söyleyen Jimmy, kötü oynadığı zamanlarda da eşinin kendisini analiz ettiğini şu sözlerle anlattı:

"Ailemin ne olursa olsun bana destek olacağını biliyorum. İyi günde de kötü günde de... Onlar her zaman benim arkamda. Benim için hayatta daha önemli bir destek yok. Onların iyi olduğunu ve arkamda olduklarını bilmek benim için çok önemli. Ama eşim, kardeşi de İsveç 1. Ligi'nde futbol oynadığı için, futbolu çok iyi biliyor. Kötü oynarsam beni eleştirip analiz ediyor. Ne zaman şut çekmeliyim, pas vermeliyim, bunları tek tek söylüyor."

Şimdiden futbol oynamaya başlayan oğlu Gabriel'in de yetenekli olduğunu belirten Jimmy, oğlunun şimdiden kendisi gibi Galatasaray forması giydiğini söyledi:

"Oğlum Gabriel henüz üç yaşında ama şimdiden futbol oynamasını biliyor. Aile olarak futbolcu olmasını tabii ki isteriz. Daha çok sağ ayağını kullanıyor ama ben sol ayağını daha çok kullanması için özellikle çalıştırıyorum. Evde her zaman topla koşturuyor, hep Galatasaray formasını giyiyor. Bazen forması üzerindeyken tezahürat yapmaya başlıyor. Bir Barcelona forması da var ama çoğunlukla Galatasaray formasını giyiyor. Bu sezon giydiğimiz her formayı eve de almak istiyorum. Çünkü biz deplasman formasını giyersek o da deplasman formasını giymek istiyor. Biz dünyanın en iyi kulübü Galatasaray formasını giymesini tercih ediyoruz."

Çocukken kurduğu hayallere bugün ulaştığını söyleyen Jimmy şimdi en büyük hedefinin Galatasaray'la Süper Lig'i kazanmak olduğunu belirtti:

"Çocukken şu an yaptığım şeyi yapmayı hayal ediyordum. İlk hayalim olabilecek en üst seviyede futbol oynamak, bir süperstar olmaktı. İnsanın bir hayali olmazsa çalışmak için bir hedefi de olmaz. Çocukken kurduğum hayal milli takımda forma giymek, Dünya Kupası'nda, Avrupa Şampiyonası'nda oynamaktı. Şimdi bunların hepsini başardım. Şimdiki hayalim Süper Lig'de şampiyonluk yaşamak. Buraya gelmeden önce de Süper Lig'i izliyor, takip ediyordum. Buraya dair içimde özel bir his var. Burada, Mayıs ayında Süper Lig'de Galatasaray'la bir şampiyonluk yaşamak şu an en büyük hedefim. Bunun dışında hayatıma dair en büyük hayalim çocuklarımla, ailemle güzel bir hayat yaşamak."

Vücudunda bulunan dövmelerin anlamını da anlatan Jimmy özellikle sol bacağında eşi Gabriella için yaptırdığı dövmenin kendisi için önemini şu sözlerle ifade etti:

"Üzerimdeki dövmelerde çocuklarımın adı yazılı. Dini anlam taşıyan bir dövmem var. Sol bacağımın tamamında eşimle ilgili bir dövme var. Vücudumun en önemli kısmını, sol ayağımı o koruyor, bana uğur getirdiğini düşünüyorum. Mutlu bir eş, mutlu bir hayat demek. Başarımı da buna borçlu olduğumu düşünüyorum."

İstanbul'da hayatın hem kendisi hem de ailesi için çok güzel gittiğini söyleyen futbolcumuz şehirdeki yaşantılarını şu sözlerle anlattı:

"Galatasaray'da günlerim çok güzel geçiyor. Şikayet edecek hiçbir şey yok. Burası mükemmel bir şehir. 3-4 aydır buradayız, her geçen gün her şey daha iyiye gidiyor. İstanbul'un tarihi yerlerinden ailece Balat'ı gidip gördük, çok beğendik. Boğaz'a da gittik ama eşim özellikle Nişantaşı'nı çok seviyor. Orada yemek yiyip kahve içmeyi, oradaki dinamik hayatı seviyor."

Hocamız Fatih Terim'le ilgili görüşleri sorulduğunda futbolcumuz övgü dolu sözler söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Bütün röportajlarımda, konuştuğum ve tanıdığım herkese Teknik Direktörümüz Fatih Terim'le ilgili şunu söylüyorum: Hem harika bir teknik direktör hem de çok iyi bir insan. Hem kişisel olarak hem de futbol bilgisi olarak çok iyi. Oyuncularıyla olan ilişkisi, motive etme biçimi, diğer yandan futbol bilgisi, karakter özellikleriyle bir araya gelince mükemmel bir teknik direktör olduğunu söyleyebilirim."

EURO 2020 bileti alan ülkesi İsveç ve A Milli Takımımız'la ilgili de konuşan Jimmy iki ülkeye de gelecek yaz gerçekleşecek turnuvada başarılar diledi:

"Öncelikle EURO 2020 bileti alan Türkiye'yi tebrik ediyorum. Avrupa Şampiyonası'nda olmak çok büyük bir başarı. İsveç olarak da biz de turnuvaya bilet aldık. Umarım iki ülke de çok başarılı olur. Çok eğlenceli bir turva olacak diye düşünüyorum. Umarım ben de bu turnuvada oynarım ama ne olacak göreceğiz."

Editör: İsveç Gündemi