İsveç Milli Takımı'nın Süryani asıllı futbolcusu Jimmy Durmaz, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Emre Yunt'u ziyeret etti. Ziyaret esnasında Durmaz'a babası ve kardeşleri de eşlik etti.
Öte yandan İsveç, Fransa'yı 2-1 yendiği maçta mükemmel bir gol atan Jimmy Durmaz, maçın ardından giydiği formayı İsvecgündemi'nin muhabiri Orhan Karan'a hediye etmişti. 

JİMMY DURMAZKİMDİR?
Jimmy Durmaz (29 )  Süryani asıllı İsveçli futbolcudur. Toulouse FC'da forma giymektedir. Türk pasaportuna da sahip olan oyuncu 2012 yılında Gençlerbirliği takımına transfer olmuştur. İsveç ve Türkiye pasaportu taşıdığı için yerli statüsünde oynayan Jimmy, 20 Ağustos 2012'de Antalyaspor karşısında sahaya ilk 11'de çıkarak, ilk kez Gençlerbirliği forması giydi. 30 Eylül 2012'de Kayserispor'u 4-0 yendikleri maçta ise ilk golünü kaydetti. İlk sezonunda ligde 29 maça çıkan ve 5 gole imza atan Jimmy, orta sahanın solunda ve sağında görev yaptı.

2014-15 transfer döneminde Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş gibi kulüpler de Jimmy Durmaz'ı istese de kulübü 5 milyon Euro bedel belirleyince transfer gerçekleşmedi. İlerleyen dönemlerde ise Yunan ligi ekiplerinden Olimpiakos'a 2 milyon euro bedel ile transfer oldu. Geçen yılda Olimpiakos'tan, Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Toulouse transfer oldu. 



Editör: İsveç Gündemi