İsveç Birinci Ligi (Allsvenskan) Takımı Hammbarby'nin genç takımında top koşturan Mehmet Çakmak, attığı gollerle İtalyan devlerinin dikkatini çekti. 
Oğlunun İsveç'te geleceğin en yetenekli futbolcular arasında gösterildiğini söyleyen Bünyamin Çakmak (40) konu hakkında açıklamalarda bulundu. 

Çakmak, ''İtalyan'ın İskandinavya  Menajeri Marco Salvotera  gözetiminde İsveç'te 17 yaşı altı yetenekli futbolcular turnuvası yapıldı. Başkent Stockholm'deki turnuvada 100 futbolcu içinde 3 kişi İtalya'ya davet edildi. Bunlardan biride oğlum Mehmet Çakmak. İnşallah Nisan'ın 10'da İtalya'yada seçmelere katılacağız. Mehmet, Juventus, Roma ve Parma'nın genç takımları ile antrenmanlara çıkacak. Eğer beğenilirse 3 takımdan biriyle anlaşma imzalayacak'' dedi.

Konya'nın Kulu İlçesi Kozanlı Mahallesi'nden İsveç'e 40 yıl önce yerleşen bir işçi ailesinin çocuğu olduğunu söyleyen Bünyamin Çakmak, oğlu Mehmet Çakmak'ın İsveç'te doğup büyüyen 4. nesil olduğunu ve her sene Türkiye'ye giderek anavatanla olan bağlarını hiç koparmadıklarını belirtti.





Editör: İsveç Gündemi