Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Östersunds ile karşılaşması, İsveç’te geniş yankı uyandırdı. Geçen sezon İsveç Kupası’nı alan ve bu sezon ligde 3. sırada bulunan takımı takip eden gazetecilerden Patrick Sjöö, son yazısında bu kurayla ilgili karşılarına Galatasaray’ın çıkabileceği konusunda şaka yaptıklarını ve bunun gerçeğe döndüğüne inanamadıklarını kaydetti. Sjöö, Galatasaray’ın dünyaca ünlü yıldızlarının Jamtkraft Arena’ya çıkacağını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

‘Galatasaray dünya kulübü’ 

“Galatasaray’ın yıldızlarını tutmak çok zor. Biz yıllar önce Division 2’de oynarken, önce Allsvenskan’a çıkacak, ardından da Avrupa’ya gidecektik. Bu, başkan Kindberg’e dayanıyordu. Avrupa’dayız ancak acımasız bir kura çektik. Galatasaray’ın önümüzdeki sezon nasıl bir takım olacağını bilmiyoruz. Ligde elde edilen 4. sıradan memnun değiller. Ancak emin olduğumuz bir şey var, o da Galatasaray’ın dünya kulübü olduğudur...”

‘Lige odaklanmalıyız’ 

“20 Temmuz’da İstanbul’da oynanacak maç ateşli bir ortamda gerçekleşecek. Bu, Östersunds’un kariyerindeki en büyük futbol tecrübesi. Birçok Galatasaray taraftarı, kulübün sosyal medya hesabına, “Cehenneme hoşgeldiniz” yazıyor. Östersunds’un yapay çimleri üzerinde Sneijder, De Jong, Muslera gibi yıldızlar yer alacak. Bizim şu anda lige odaklanmamız gerekiyor!”
Editör: İsveç Gündemi