İsveç’ten İsviçre karşısında kritik galibiyet 

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda heyecan devam ediyor. 1984’ten bu yana düzenlenen turnuvanın 13’üncüsüne İngiltere ev sahipliği yapıyor. C Grubu’nda ikinci hafta heyecanı, dün (13 Temmuz) oynanan karşılaşmalar ile yaşandı. Turnuvanın ilk maçında sahadan 1 puan ile ayrılan iki takım, İsveç ile İsviçre, Bramall Lane Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. 

İlk devresi golsüz eşitlik ile sona eren karşılaşmanın ikinci devresi oldukça hareketli başladı. 53. dakikada Fridolina Rolfö’nün golü ile öne geçen İsveç, 54. dakikada ise Ramona Bachmann’ın nefis plasesine engel olamadı. Maçın skorunu ise İsveç’in genç yıldız adayı Hanna Bennison belirledi. İsviçre’yi 2-1 mağlup eden İsveç, turnuvadaki ilk galibiyetini alarak umutlarını son haftaya taşıdı. 

İsveç-İsviçre karşılaşmasında maçın oyuncusu, İsveç’ten Caroline Seger seçildi. 

Hollanda, Portekiz karşısında sürprize izin vermedi

Turnuvanın favorilerinden biri olarak gösterilen Hollanda, C Grubu ikinci hafta maçında Portekiz ile karşı karşıya geldi. Leigh Sports Village Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan Hollanda, ilk 15 dakikalık bölümde Damaris Egurrola ve Stefanie van der Gragt’ın golleri ile 2-0 öne geçti. Ancak 38. dakikada Carole Costa’nın penaltı golü ile aradaki farkı bire indiren Portekiz, ikinci yarıya umutlu gitmeyi başardı. 

Soyunma odasına 2-1 geride giden Portekiz, 47. dakikada Diana Silva’nın golü ile skorda dengeyi sağladı. Ancak 62. dakikada Hollanda adına sahneye çıkan Danielle van de Donk, Portakallar’a üç puanı getiren isim oldu. Portekiz’i 3-2 mağlup eden Hollanda, puanını 4’e çıkardı ve C Grubu’nda liderliğe yükseldi. 

Hollanda-Portekiz karşılaşmasında maçın oyuncusu, Hollanda’dan Damaris Egurrola seçildi. 

Milli güreşçi Nesrin Baş, Avrupa şampiyonu oldu Milli güreşçi Nesrin Baş, Avrupa şampiyonu oldu

Kaynak: medyascope

Editör: İsveç Gündemi