Geçen sene İsveç Birinci Ligin'de (Allsvenskan) şampiyon olan ve ülkede yılın teknik direktörü ödülünü kazanan AIK Solna'nın teknik direktörü Rikart Norling, Faruk Yıldız'ı iş yerinde ziyaret etti. Norling, yılın en sevilen esnafı seçildiği içinde Yıldız'ı tebrik etti. 


İsveçgündemine açıklamada bulunan Norling, Yıldız'ın iyi bir AIK taraftarı olduğunu söyledi. Norling, ''Bu gün Faruk'un yaş günü hem yaş gününü kutlamak hem de aldığı ödülü tebrik etmek için kendisini ziyaret edip başarılar diledim. Kısa süre sonra tüm oyuncularımla Faruk'u ziyaret edeceğiz' ifadelerini kullandı. 

Kendi çapımda burada uyguladığım sosyal sorumluluk projesi çevresinde halkın sorunlarıyla ilgilenmesinin baya dikkat çektiğini aktaran Yıldız ise, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmekten dolayı da sevinçli olduğunu söyledi. Yıldız, ''Aldığım ödülden sonra bir çok yerden tebrik mesajları aldım. İyi bir AIK'a taraftarı olduğum içinde teknik direktörümüz Rikart Norling, iş yerime gelerek beni tebrik etti. Başarılarımın devamını diledi. Bir Türk vatandaşı da olarak burada iyi yönde insanlara faydalı olmak ve ülkemi de en iyi şekilde temsil etmekten dolayı da sevinçliyim'' değerlendirmesinde bulundu. 


İsveç vatandaşlığı da bulunan Faruk Yıldız, iki hafta önce 33 yıldır esnaflık yaptığı Stockholm'ün Upplands-Bro ilçesinde, halkın sorunları ile de yakından ilgilenmesinden dolayı yılın sevilen esnafı seçilmişti. 

Editör: İsveç Gündemi