Kontinental Buz Hokeyi Ligi'nde (KHL) Rusya'nın Spartak Moskova takımıyla Hırvatistan temsilcisi Medvescak Zagreb arasında oynanan maça, Rus taraftarların ırkçı davranışları damga vurdu.

Medvescak Zagreb'in deplasmanda Spartak Moskova ile yaptığı maçın 2. periyodunda, ev sahibi takımın taraftarı, Zagreb temsilcisinin İsveçli siyahi oyuncusu Edwin Heberg'i hedef alarak, maymun sesi çıkardı ve sahaya muz attı. Maç sonunda açıklama yapan Edwin Heberg, son derece üzgün olduğunu belirterek, "Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Kolombiya'da doğdum.

İlk defa böyle bir şey başıma geliyor" dedi. Spartak Moskova Kulüp Sözcüsü Vladimir Samoçin, olaydan dolayı üzüntü duyduklarını ve oyuncudan özür dilediklerini belirterek, sahaya muz atan 2 seyircinin tespit edildiği kamera kayıtlarının güvenlik güçlerine verildiğini ifade etti. Ayrıca Spartak Moskova'nın bu şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunacağı vurgulandı. KHL'den yapılan açıklamada da ırkçılığın her çeşidinin spor müsabakalarında kabul edilemez olduğu belirtildi.
Editör: İsveç Gündemi