İsveç Milli Takımı Teknik Direktörü Erik Hamren, yaptığı açıklamada, sığınmacılara yardım edilmesi için tüm politikacıları hızlı hareket etmeye çağırarak, milli takım olarak sığınmacılar için başlatılan her türlü projeye destek vereceklerini bildirdi.

İsveç Kadın Milli Takım Teknik Direktörü Pia Mariane Sundhage, Avrupa'ya ulaşmaya çalışan sığınmacıların ölüme terkedilmesinin insanlığa yakışmayacağını dile getirerek, herkesi gücü yettiği kadar yardıma çağırdı.

 İsveç Milli Takımı'nın Kongo asıllı futbolcusu Isaac Kiese Thelin de bu dünyada herkesin eşit şartlarda yaşama hakkına sahip olduğunu vurgulayarak, Suriyeli minik Aylan'ın yaşadığı trajedinin bir benzerinin yaşanmaması için sığınmacılara yardım edilmesi gerektiğini söyledi. Hammbarby takımının Süryani asıllı İsveçli oyuncusu  Kenedy Bakırcıoğlu da "Aylan'ın küçük bedeninin sahile vurduğunu görmek kadar korkunç bir şey yoktur" dedi.

Malmö'de top koşturan Uruguaylı futbolcu Guillermo Molins ise Aylan'ın fotoğrafını görünce oğlunun gözünün önüne geldiğini, kendini çok kötü hissettiğini söyledi. Molins, sığınmacılara yardım edilmesi için sosyal medyadan çağrıda bulundu.

Farklı kategorilerde mücadele eden yüzden fazla sporcunun destek verdiği bağış kampanyası, yazılı ve görsel basının yanı sıra sosyal medya aracılığı ile devam ediyor.


Editör: İsveç Gündemi