24 yaşındaki İsveçli oyuncu, 48 yıl sonra İsveç'e Dünya Kupası altınını getirdi.

Patrick Roest ile sıkı bir mücadele veren İsveçli oyuncu, rakibini yenerek şampiyonluğa uzandı.

Nils van der Poel, Hollanda'nın Heerenveen kentinde 5.000 metrelik Dünya Kupası galasında favorilerden biri olarak yer aldı.

Trollhättan'dan yarışmaya katılan 24 yaşındaki sporcu hayal kırıklığına uğratmadı.

Geçtiğimiz yıl benzersiz bir gelişme sağlayan Van der Poel, bu kış bireysel performansta elinden gelenin en iyisini yaptı.

İsveçli, bugün buza çıktığında, hüküm süren dünya şampiyonu ve dünyanın en hızlısı olan ev kayakçısı Patrick Roest'i yenmesi gerektiğini biliyordu. Roest 6.10.05'te girmeden önce sıcağa girdi.

1973'ten beri ilk

Van der Poel zamana karşı yarıştı ve başlangıçta birkaç saniye geride kaldı. Beş tur kala 24 yaşındaki oyuncu vites artırdı ve sonunda geçmeyi başardı. En iyi kişisel performansı yakalayan oyuncu 6.08.39 ile yarışı tamamladı.

"Çok iyi gideceğini ummuştuk. Kesinlikle inanılmaz. Bunu kıyaslanamayacak kadar güzel bir şekilde yapıyor. İnanılmaz derecede etkileyici. Ne harika bir performans sergiliyor. Ne diyeceğimi bilmiyorum" ifadeleri kullanarak mutluluğunu dile getiren, 1984-1988 yılları arasında üç Olimpiyat altın madalyası kazanan Tomas Gustafson, yaşanan gururu anlatmak için kelime bulamadığını belirtti.

Nils van der Poel'in en sevdiği mesafe olan 10 bin metreyi Pazar günü yarışacak.

Editör: İsveç Gündemi