Başkent Stockholm'deki 50 bin kapasiteli  Firends Arena'da oynanacak karşılaşma için Türk taraftarlarına 20 bin kişilik yer ayırtıldığı belirtilirken, İsveç Futbol Federasyonu Pazarlama ve Satış Müdürü  Mikael Jiffer, bu zamana kadar 16 bin bilet satıldığını ve bunun 3 bininin Türk taraftarları tarafından satın alındığını geri kalanın da İsveçli futbolseverler tarafından alındığını söyledi.

Maça ilginin olmamasını bir kaç nedene bağlayan Jiffer, em önemli nedenin maçın iş günü olan Pazartesi yerle saatle 20.45'de olmasını örnek gösterdi. Rusya'daki Dünya Şampiyona'sında İsveç'in başarılı olmasına rağmen İsveçli futbolseverlerin maça ilgi göstermemesine şaşırttığını kaydeden Jiffer, ''Mayıs ayındaki Şili milli maçında maçında 48 bin seyirci vardı. Maç hafta sonuydu ve biletler daha ucuzdu. Bu  maçta biletlerin biraz fiyatlı olması ve maçın hafta sonu değilde haftanın ilk iş günü saat 20.45'de olması maça seyirci ilgisini azalttığını düşünüyorum'' değerlendirmesinde bulundu.

İsveç'te Türkiye'yi destekleyen taraftar gruplarıyla iletişime geçtiklerini hatırlatan Jiffer, taraftar grupları arasında da maçı stadyumda izleme  isteğinin az olduğunu söyledi. 

Öte yandan İsveç Futbol Federasyonu maç saatine kadar toplam 35 bine yakın biletin satılacağını öngörürken, bunun 7 bine yakının Türk taraftarlar olacağı tahmininde bulunuyor. 

Editör: İsveç Gündemi