2019 yılında Çin’de düzenlenecek FIBA Dünya Kupası’na katılabilmek için eleme karşılaşmaları oynayacak A Milli Takımımız, İsveç ile 23 Şubat Cuma günü Stockholm'deki Hovet Arena Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek. Türkiye saati 21:00’de başlayacak bu karşılaşma öncesinde Stockholm Globen Emniyet Müdürü Tomy Sörensen AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Güvenlik önlemlerini İsveç Basketbol Federasyonu'nun isteği doğrultusunda aldıklarını belirten Sörensen, ''Salonda Türk ve İsveç bayrağı dışında herhangi bir flama veya siyaset içeren pankart istenmiyor. Bundan dolayı girişte yapacağımız aramalarda buna dikkat edeceğiz. İçeride sivil polisler ve polis kameraları ile tribünleri takip edilecek.Biz hiç kimsenin sahaya atlamasına izin vermeyeceğiz. Aldığımız her türlü önleme rağmen sahaya atlayan olursa hemen müdahale edip salon dışına çıkaracağız. Sahaya atlayan gözaltına alınacak ve hakkında da hukuki işlem yapılacak'' ifadelerine yer verdi.

Maça alkol, yiyecek ve şişe içinde içecek alınmayacağını aktaran Sörensen, maça gelen seyircilerin hepsi girişlere kurulan x-ray cihazlarından geçirilecek. Eğer üzerinde şişe, yada istenmeyen yabancı bir maddeler çıkarsa o kişi maça alınmayacak''dedi.

Şuana kadar maçla ilgili düzenin bozulacağına dair kendilerine bir bilgi gelmediğinin altını çizen Sörensen, ''Türkiye maçın favorisi. Türkiye'nin kazanacağını zannediyorum. Türk seyircisi tahriklere kapılmadan maçın keyfini yaşasın. Alınan önlemler çerçevesinde maçta her hangi bir olumsuzluk yaşanmayacağını umut ediyorum''diye konuştu.
Editör: İsveç Gündemi