UEFA Uluslar Ligi'nde A Milli Takımımız B Grubu'nda İsveç ve Rusya ile karşılaşacak. Kura çekiminin ardından İsveç Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Håkan Sjöstrand, açıklamalarda bulundu. 
Türkiye ve Rusya'nın zorlu rakipler olduğunu söyleyen Sjöstrand, ''Zorlu iki rakiple karşılaşacağız. Hem içeride hemde dışarıda ki maçlar çok ilginç olacak. İsveç'teki maça Türk seyircilerinin büyük ilgi göstereceğini ve stadın tamamen dolacağını umuyorum'' diye konuştu. 

UEFA Uluslar Ligi statüsü

UEFA, Uluslar Ligi'ne katılacak olan takımları ve grupları belirledi. UEFA'dan yapılan açıklamada Türkiye, B Grubu'nda yer aldı. Ülkeler sadece gruplarındaki diğer ülkelerle içeride ve dışarıda olmak üzere ikişer kez karşılaşacak ve 6 oyun günü sonrasında her kümede dört grupta da maçlar tamamlanacak.Gruplarda sonuncu olan ülkeler bir alt kümeye düşecek. Grubu lider tamamlayan takımlar ise bir üst kümeye yükselecek. A Grubu'nda yer alan 4 grubun liderleri arsında oynanacak dörtlü final sonucunda da Uluslar Ligi şampiyonu belirlenecek. 
Uluslar Ligi'nin bir başka önemli yanı ise 2020 Avrupa Şampiyonası'na katılacak olan son 4 takımı belirleyecek olması. 2020 Avrupa Şampiyonası'nda gruplarında ilk 2'de yer alan takımlar doğrudan şampiyonaya katılacak. Fakat daha önce olduğu gibi ilk 2 dışında kalan takımların playoff oynama hakkı ortadan kalkacak. Burada devreye Uluslar Ligi girecek. Uluslar Ligi'nde mücadele eden ancak Avrupa Şampiyonası vizesi alamayan 4 takım bu ligde oynayan takımlar arasından playoff maçları sonucu seçilecek. 

Özetle, 2020 Avrupa Şampiyonası'na katılacak olan 4 takım Uluslar Ligi'nde mücadele eden ülkelerden seçilecek.
Editör: İsveç Gündemi