İsveç'in Örgryte takımı  U19 yaş altı futbol takımının futbolcusu olan Mehmet Uzel, Aralık ayında Antalya'nın Belek  bölgesinde geleceğin yıldız adayı Avrupa genç futbolcu seçmelerine davet edildi.

Geçtiğimiz yaz Beşiktaş U 21 yaş altı futbol takımından davet alarak antrenmanlara katılan Uzel, Avrupa'nın yıldızlarının tespit edildiği Belek'teki organizasyondan da bir  davet aldığı bildirildi. 

Sağ kanat ve sol kanatın yanısıra sol bek, orta sahada da oynayabilen genç futbolcu, 11 yaşında Skövde takımının altyapısında 16 maçta 43 golle bir rekora imza atarak büyük kulüplerin dikkatini çekmişti.

12 yaşında Göteborg IFK takımına transfer olan Uzel, Göteborg'de 15 yaşına kadar top oynadı oradan  Angred MBIK A takımına transfer oldu. Burada  13 maçta 7 gol 5 asist yaparak tekrar dikkatleri üzerine çeken Uzel, İsveç'in köklü kulüplerden  Örgryte'nin  U19 takımına transfer oldu. 

Avrupa'dan genç yıldızların görücüye çıktığı Belek kampında başarılı olmayı umduğunu söyleyen Uzel, amacının Türkiye'nin U 19 altı milli takımına seçilmek olduğunu kaydetti. Uzel, 1.85 boy ve güçlü fiziği ile de dikkat çekiyor. 

Editör: İsveç Gündemi