Yarı finalde dev rakip Fransa ile karşılaşan İsveç milli hentbol takımı, 32-26 kazanarak adını finale yazdırmayı başardı.

Maçta en iyi performans gösteren ve kahraman olarak öne çıkan Andreas Palicka ve Hampus Wanne oldu.

İsveç, Fransa'ya karşı Dünya Kupası yarı finalinde doğrudan katıldı. Fransızlar büyük favoriler olmasına rağmen, İsveçliler hiç şans vermedi ve hemen liderliği ele geçirdi. Maç boyunca Fransa'ya karşı üstün oynayan İsveç maçı kazanmayı bildi.

Fransa, İsveç'e yakalamaya çalıştı, ancak her umutlandığında İsveç ekibi karşılık vererek, arayı açmayı başardı. İsveç, kanat oyuncuları Hampus Wanne ve Daniel Pettersson'ın yanı sıra birçok önemli gol ve asistte kendini gösteren Jim Gottfridsson takımı ateşlemeyi başardı.

"Dünya Kupası finalinde oynamak kesinlikle harika"

Fransa'nın hayallerini yıkan, Jonathan Carlsbogård 30-25 'e maçı getirdikten iki dakika sonra, hızlı oyunla, İsveç nihayet maçı 32-26 kazandı ve şimdi 20 yıl sonra ilk Dünya Kupası finaline hazır.

En son 1999'da altın madalya almıştı

İsveç, en son 1999'da Dünya Kupası'nda mücadeleyi göğüslemişti.

İsveç milli takım kaptanı Glenn Solberg, Turnuvada önceki sekiz maçta yaptığımız gibi Pazar günü de aynısını yapacağız ve sonra ne kadar ne olacağını göreceğiz ifadeleri kullandı.

Nihai rakip, bu gece İspanya'nın ikinci yarı finalde Danimarka ile buluşmasıyla netleşecek.

Editör: İsveç Gündemi