Rusya'nın Krasnodar takımının defans oyuncusu ,Andreas Granqvist, İsveç'te yılın futbolcusuna verilen "Altın Top" ödülüne ilk kez layık görülürken, bu ödülü arka arkaya 11 yıldır aralıksız kazanan Zlatan İbrahimoviç, bu sene, en iyi forvet oyuncusu ödülüne kazandı.

İsveç'in başkenti Stockholm'deki Globen Arena'da gerçekleştirilen ödül törenine Zlatan İbrahimoviç katılmazken, Andreas Granqvist ödülünü İsveç Milli Takımı Teknik Direktörü Janne Andersson'un
elinden aldı. Granqvist ayrıca yılın en iyi defans oyuncusu ödülünü de kazandı.

İbrahimoviç'in video görüntüsü sinevizyonda salona yansıtılırken, 36 yaşındaki futbolcu, sakatlıktan yeni çıktığını hatırlatarak, maç trafiği nedeniyle ödül törenine gelemediği için üzgün olduğunu söyledi.

İbrahimoviç, kazandığı ödülün kendisi için büyük anlamı taşıdığını ifade ederek, kendini ödüle layık görenlere teşekkür etti.

Öte yandan gecede, en iyi teknik direktör' ödülünü Östersund'un çalıştırıcısı Graham Potter kazanırken, en iyi orta saha oyuncusu ödülünü Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki Alman rakibi RB Leipzig'in İsveçli futbolcusu Emil Forsberg layık görüldü.














Editör: İsveç Gündemi