İsveç Galatasaraylılar Derneği Stockholm'de Olağan Kongresi'ni yaptı. Yapılan kongre sonucu tek liste ile seçime giden Ufuk Akalınlı ve Ufuk Bozkurt,  2 yıl İsveç Galatasaray Derneği'nde görev yapmak üzere  eş başkan olarak seçildi. 

Stockholm'ün ABF binasında gerçekleşen genel kurul, derneğin  2 senelik faaliyetlerinin okunması ile başladı. Faaliyetlerin okunmasının ardından Divan Kurulu seçimine geçildi. 

Üyelerin oy birliğiyle Divan Başkanlığına, Erkan Giray seçilirken  üyeliklere ise  Ahmet Cemal  ve Ömer Kurtoğlu seçildi.

Daha sonra program gereği seçim oylamasına geçildi. Yapılan oylama sonucu, Ufuk Akalınlı  ve Ufuk Bozkurt katılan tüm üyelerin oylarını kazanarak İsveç Galatasaraylılar Derneği Eş Başkanı seçildi. 

''Avrupa'da En Fazla Üyesi Olan Derneğiz''

Seçim sonrası kısa bir değerlendirme yapan Galatasaray Eş Başkanı Ufuk Akalınlı, dernek tüzüğüne uygun olarak kongrede  eş başkanlık sistemini teklif ettik, üyelerimizde bunu kabul etti. Bundan sonra İsveç Galatasaray Derneği eş başkanlıkla yönetilecek'' dedi.

Avrupa'da en çok üye sayısının İsveç Galatasaraylılar Derneği'nde olduğunu söyleyen Akalınlı, 915 üyeleri olduğunu kaydetti. 

''İsveç'teki gençleri GS'lı futbolcularla kaynaştırıyoruz''

Öte yandan Galatasaray Derneği Eş Başkanı Ufuk Bozkurt ise, her yıl İsveç'ten 100'den fazla genç taraftarı Florya tesislerine götürerek Galatasaray futbolcularıyla kaynaştırdıklarını ifade etti. Bozkurt, ''İsveç'te her yıl geniş katılımlı piknik tertip ediyoruz. Yılda dört kere üyelerimizi kahvaltılarda buluşturuyoruz. Ve yıl içinde bir çok sosyal faaliyetlerle imza atarak üyelerimizin bir biri ile kaynaşmalarını sağlıyoruz'' dedi. 

Yapılan olağan kongre sonucu, Yeni Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu.Eş Başkanlar: Ufuk Akalın ve Ufuk Bozkurt 

Yönetim Kurulu Üyeleri, Cemal İzgüden, Serkan Yıldız, Bilal Akçan, Faruk Kavur, Ufuk Türkekol, Kerem Kocaer, Hüseyin Veli.

Denetim Kurulu: Ahmet Cemal, Faruk Bayraktaroğlu

Disiplin Kurulu: Erkan Giray, Yusuf Erdoğan  

Seçici Kurul: Mehmet Biltekin, Ömer Kurtoğlu.






Editör: İsveç Gündemi