Avrupa'da yetişen ve yetenekleri ile dikkat çeken gurbetçi futbolcularımızın sayısı her geçen gün artıyor. Başta Almanya, Hollanda ve İsveç gibi ülkelerde alt yapı eğitimini tam anlamıyla alan bu futbolcular daha sonra Avrupa'nın dev kulüplerinin gözdesi haline geliyor. Bu oyunculara şu sıralar bir yenisini daha eklendi: Ferhan Abic.

İsveç 2. Ligi'nde Kvarsveden forması giyen, daha önce de 16 yaşında Brage formasıyla profesyonel liglerde oynamaya başlayan 19 yaşındaki Ferhan Abic, top tekniği ve hızıyla dikkatleri üzerine çekti.

3 maçta 3 gol attı

Gurbetçi futbolcu, henüz 3. haftası oynanmaya başlayan ligde attığı 3 gol ve yaptığı 3 asistle şimdiden sezona damgasını vurmaya hazırlandığının işaretini verdi. Geçtiğimiz sezon da 10 maçta 4 gol, 6 asistlik performans sergileyen ve ofans hattının her bölgesinde oynayabilen Ferhan, İsveç'in alt kategori milli takımlarında da oynadı.

Ülke basını tarafından keşfedilmemiş genç yetenekler listesinde ön sıralarda gösterilen ve birçok takımın dikkatini çeken Ferhan Abic'in adı Türk kulüpleri ile de anılıyor.

Editör: İsveç Gündemi