İsveç ile İtalya takımları arasında 10 Kasım 2017 Cuma günü oynanacak olan FIFA Dünya Kupası 2018 Avrupa Elemeleri Play-Off müsabakasını Türk hakem Cüneyt Çakır'ın yönetecek olması İsveç basınında sevinçler karşılandı.
İsveç'in en çok satan gazetesi Aftonbaldet, ''İsveç'in şans hakemi'' başlığı ile verdiği haberde, Cüneyt Çakır'ın yönettiği kritik maçlarda İsveç'in hiç kaybetmediği cümlelerine yer verildi. Daha önce Cüneyt Çakır'ın yönettiği kritik iki maçta İsveç'in galip geldiği vurgulanırken, 40 yaşındaki tecrübeli Türk hakemin FİFA'nın en iyi hakemler kategorisinde olduğu kaydedildi.


Expressen gazeteside, ''İlk Play-Off karşılaşmasını şanslı hakem yönetecek'' başlığı ile haberi okullarına duyururken, şu cümlelere yer verdi:


2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri - E Grubu'nda Cüneyt Çakır'ın yönettiği son maçta İsveç, Hollanda'yı 3-2 yenerek, grupta ikinci olarak çıkıp Ukrayna ve Polonya'yada yapılan Avrupa Futbol Şampiyonası katılmıştı. 2013 yılında 2014 FIFA Dünya Kupası elemeleri - UEFA C Grubu'nda yine Cüneyt Çakır'ın yönettiği son maçta, İsveç Avusturya'yı kendi sahasında 2-1 yenerek Play-Off oynama şansı yakalamıştı'' dendi.

Ayrıca gazete, Cüneyt Çakır'ın ilk maçı yönetmesinin İsveç için bir şans olduğunu öne sürdü.
Editör: İsveç Gündemi