İsveç'in Landskrona şehrinde gerçekleşen 15 yaş altı ve Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası'nda bayanlar 58 kiloda podyuma çıkan Nuray Levent, 3 altın madalya kazanırken 4 de Avrupa rekoru kırdı. Nuray Levent, koparmada 78 kilo ve silkmede 98 kilo kaldırarak toplamda 176 kilo ağırlığa ulaştı ve 3 altın madalya birden kazandı.

Avrupa'ya 4 rekor birden kırılabileceğini gösteren Düzce'nin Altın Kız lakaplı sporcusu Nuray Levent, "Madalya ve rekor ile döneceğimin sözünü vermiştim. Bu sözümü tuttuğum için çok mutluyum. Bana desteklerini esirgemeyen antrenörüm Yasin Aydın'a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci'ye ve Valimiz Ali Fidan'a çok teşekkür ederim" dedi.

Buse İlhan ise genel klasman sıralamasında Avrupa 4.sü olarak sıralamada yer buldu. 44 Kiloda yarışan diğer sporcumuz Ayşe Narin ise koparmada 51 silkmede ise 69 kilo yaparak koparmada 3 silkmede ise 2 toplamda 3.lük elde etti.

Milli gururlarımız yurda dönüşlerinde Sabiha Gökçen Havalimanında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ve sporcuların yakınları karşıladı.
Editör: İsveç Gündemi