Karşılaşmaya hızlı başlayan İsveç, 6. dakikada golü buldu. 32 yaşındaki savunmacı Linda Sembrant, serbest vuruşta kale ağzında çok iyi yükseldi ve takımını Tayland karşısında 1-0 öne geçirdi.

Golün ardından temposunu düşürmeyen sarı-lacivertliler, Kosovare Asllani'nin golüyle rahatladı. İsveç, Kosovare Asllani'nin 19. dakikada attığı şık kafa golüyle skoru 2-0'a getirdi.


İlk yarının sonucunu belirleyen gol Fridolina Rolfö'den geldi. Rolfö, ceza sahasının dışından sert bir vuruşla kaleci Waraporn Boonsing'i mağlup etti ve İsveç 42. dakikada farkı 3'e çıkardı.

İkinci yarının da hakimi olan İsveç, 80. dakikada kadar rakibi karşısında üst üste gol fırsatları bulsa da skor tabelasını değiştiremedi. 80. dakikada sahneye çıkan isim Lina Hurtig oldu. Hurtig, uzak mesafeden yaptığı çok şık kafa vuruşuyla durumu 4-0'a getirdi.

Karşılaşmanın 90. dakikasında tarihi bir an yaşandı. Sung-Ngoen Kanjana, Tayland'ın Dünya Kupası tarihindeki ilk golünü attı ve maçta durumu 4-1'e getirdi. Tayland yedek kulübesi, bu golün ardından gözyaşlarını tutamadı.

Maçın skorunu belirleyen gol, uzatma dakikalarında geldi.  VAR incelemesinin ardından hakem penaltı noktasını işaret etti. Penaltıda topun başına gelen  Elin Rubensson, İsveç adına skoru 5-1'e taşıdı.

Bu sonuçla birlikte İsveç, Kadınlar Dünya Kupası'nda gruptan çıkmayı garantiledi.

Editör: İsveç Gündemi