İsveç'in en çok satan gazetesi Aftonbladet, "Türkiye, Hollanda'yı ezdi'' başlığıyla verdiği haberde, konuk ekibin 2016 Avrupa Şampiyonası Elemelerin'e veda edebileceğine dikkati çekti. Türkiye'nin ilk yarıda yakaladığı fırsatları değerlendiremediğini belirten gazete, ikinci yarıda Türkiye'nin üstün oyunuyla, Hollanda'nın sahadan 3-0 gibi net bir skorla boynu bükük ayrıldığını hatırlattı.
Expressen gazetesi, ''Hollanda Fiyaskosu'' diye başlık atarken, Hollanda'nın İzlanda maçından sonra Türkiye karşısında hezimete uğradığını yazdı. Gruptan çıkış şansını çok zora soktuğunu belirten Expressen, Türkiye'nin Hollanda karşısında hayat bulduğunu ve şansınında Hollanda'dan daha fazla olduğunu belirtti.

İsveç devlet televizyonu SVT' ise ''Hollanda, Konya'da kayıp'' başlığı ile verdiği haberde, Hollanda'nın İzlanda karşısında ki başlayan düşüşünün devam ettiğini yazdı.

İsveç remi haber ajansı TT'de, Hollanda'nın yine kaybettiğini abonelerine geçerken, Konya'da 40 bin muhteşem bir taraftar karşısında Türkiye'nin net bir galibiyete imza attığını belirti.

Editör: İsveç Gündemi