Bugün UEFA'ya resmi başvuru yapıldı. Başvuru haberinden sonra İsveç'in milli oyuncusu Magdalena Eriksson,  organizasyonun İsveç'te gerçekleşmesi halinde bu benim için büyük bir rüya ifadeleri kullanarak heyecanını dile getirdi.

İsveç'in Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası başvurusu, Danimarka, Finlandiya ve Norveç ile birlikte Faroe Adaları ve İzlanda'nın da desteğiyle ortak bir ev sahipliği planlanıyor.

"Şampiyonlukla birlikte kadın futbolu taraftarlığı daha da geliştirmek istiyoruz" diyen Karl-Erik Nilsson, biz İskandinav konfederasyonları birlikte, kadınlar tarafında şimdiye kadarki en büyük ve en yüksek katılımlı Avrupa Şampiyonasını düzenlemek istiyoruz dedi.

UEFA'ya yapılan başvuruda İsveç'in iki stadı Stockholm ve Göteborg yer alıyor. 

Maçların bir kısmı kadın milli takımının milli sahası Gamla Ullevi'de bir kısmı da Tele2 Arena'da planlanıyor.

Ayrıca 50 bin seyirci kapasiteli Friends Arena'nın da final için kullanılması hedefleniyor.

UEFA yönetim kurulu 25 Ocak 2023'te şampiyonluğu kimin kazanacağına karar verecek. Diğer adaylar ise Fransa, Polonya ve İsviçre.

Futbol federasyonunun organizasyon başvurusuyla ilgili basın açıklamasının alt kısmında bir dipnot içermesi dikkat çekiyor. İsveç ev sahibi olursa Tele2 Arena'nın şampiyona için özel bir tadilattan geçeceği bilgisi de bulunuyor.

Editör: İsveç Gündemi